Τις δύο διαδοχικές ισοπαλίες με Σοδιεδάδ και Μίλαν πλήρωσε η Οσασούνα στο Καμπ Νου. Η Μπαρτσελόνα παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, όπως μόνο εκείνη ξέρει, συνέτριψε τους Βάσκους με 8-0 προσφέροντας μοναδικό θέαμα στους φίλους της που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ads

Πρωταγωνιστής για ακόμη μία φορά των «μπλαουγκράνα» ήταν ο Λιονέλ Μέσι που πέτυχε χατ-τρικ και έφτασε τα 5 γκολ. Δύο γκολ σημείωσε ο Νταβίντ Βίγια, από ένα οι Σεσκ Φάμπρεγκας και Τσάβι, ενώ το τέταρτο ήταν αυτογκόλ του Ροβέρσιο.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο προπονητής των Καταλανών, Πεπ Γκουαρντιόλα, παρομοίωσε την εμφάνιση της ομάδας του ως θεατρικό και κινηματογραφικό έργο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Παίξαμε καλά και δουλέψαμε σκληρά για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε να μας και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε σόου. Ήταν σαν να πήγαν σινεμά ή στο θέατρο, αλλά στο τέλος σταμάτησε να είναι σόου. Η Οσασούνα είμαι μια ομάδα που ξέρω καλά και θαυμάζω τον προπονητή της (σ.σ. Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ). Είναι ελάχιστες οι ομάδες στο πρωτάθλημα που έρχονται να μας αντιμετωπίσουν πρόσωπο με πρόσωπο και μου αρέσουν οι προπονητές που το κάνουν αυτό, επειδή μαθαίνουμε πολλά από αυτούς. Αυτό που θέλαμε περισσότερο απ’ όλα ήταν να αποκτήσουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και να διασφαλίσουμε τη νίκη και αφού το πετύχαμε αυτό, θέλαμε όλοι οι ποδοσφαιριστές μας να συμμετέχουν στις ευκαιρίες για γκολ».