Ads

Ασπρόμαυρο βάφτηκε το ντέρμπι των δικεφάλων, καθώς ο ΠΑΟΚ με γκολ στο τελευταίο λεπτό νίκησε την ΑΕΚ στην Τούμπα με 2-1. “Γκέλα” του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, όπου ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Λάρισα. Με ένα πολύ ωραίο γκολ του Ανδρέα Τάτου, ο Ατρόμητος νίκησε τον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη, βυθίζοντας τους κυανέρυθρους στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Μετά το τέλος του αγώνα η διοίκηση του Πανιωνίου παραιτήθηκε. Στο “χ” έμειναν Κέρκυρα και Ξάνθη, ενώ διεκόπη λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου από την συνεχή βροχόπτωση, το παιχνίδι στην Κρήτη μεταξύ του Εργοτέλη και του Ολυμπιακού.

Ασπρόμαυρο το ντέρμπι των δικεφάλων

Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Βιερίνια στο τέλος του αγώνα πήρε το ντέρμπι των “δικεφάλων” επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ στην Τούμπα. Δίκαια παράπονα και από τις δύο ομάδες για τις αποφάσεις του Τάσου Κάκου.

Ads

«Ασπρόμαυρο» βάφτηκε το ντέρμπι των “δικεφάλων” στο γήπεδο της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Βιερίνια στο τέλος της αναμέτρησης νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, αφήνοντας την Ένωση στους 16.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν “φτωχό” σε φάσεις με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο δραστήριος (κυρίως με Βιερίνια και Ελ Ζαρ) και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να πετυχαίνει ένα γκολ. Από την πλευρά της η ΑΕΚ ήταν κακή δεν έκανε κάποια σημαντική επίσκεψη στα καρέ του Κρέσιτς, ενώ στο γκολ που δέχθηκε η άμυνα αδράνησε πολύ, με τον Φωτάκη να μένει αφύλακτος στο σημείο του πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι ο ΠΑΟΚ, ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αγώνα, έφτανε πιο εύκολα στα καρέ του Σάχα, απέναντι σε μια ΑΕΚ η οποία είχε χάσει τον χώρο του κέντρου και δυσκολευόταν να κάνει μια οργανωμένη επίθεση. Πάντως, η ομάδα του Χιμένεθ στην πρώτη της καλή επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο Λεονάρντο. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για την ΑΕΚ να πάρει τον βαθμό, καθώς ο Βιερίνια είπε την τελευταία λέξη και με γκολ στο τέλος έδωσε το “τρίποντο” στον ΠΑΟΚ.

Πάντως, σε ένα ακόμη ματς της Superleague, ο διαιτητής ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής, καθώς δίκαια έχουν παράπονα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι για την μη αποβολή του Τζεμπούρ στο 37′ για το φάουλ στον Γκαρσία και το πέναλτι που έγινε στον Βιεϊρίνια στο 88′ και δεν δόθηκε, ενώ η ΑΕΚ για την αποβολή του Μανωλά με απευθείας κόκκινη στο 77′ η οποία ήταν “τραβηγμένη”.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Ελ Ζαρ (83′ Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης (94′ Ζουέλα), Μαλεζάς, Φωτάκης (76′ Κριστιάνο), Βιεϊρίνια, Σακελλαρίου.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Μανωλάς, Πατσατζόγλου, Γκέντσογλου, Μάκος, Λεονάρντο, Γκερέιρο (55′ Μπερνς), Μπλάνκο (66′ Λυμπερόπουλος), Τζεμπούρ (72′ Καφές).

Έχασε βαθμούς στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός από τη Λάρισα

Σαν …παλαίμαχοι εμφανίστηκαν και αυτή τη φορά οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που τα βρήκαν μπαστούνια απέναντι στην οργανωμένη Λάρισα. Παρά το δοκάρι του Γκαρθία στις καθυστερήσεις, οι Θεσσαλοί πήραν …εύκολα την ισοπαλία (1-1).

Ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν, η Λάρισα έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο και πήρε δίκαια την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ από τους …πράσινους “παλαίμαχους”. Κουζέν και Σισέ τα γκολ, δοκάρι στο 94 ο Γκαρθία, πολλές αποδοκιμασίες από τον κόσμο στο τελείωμα του αγώνα, με αποδέκτες τους ποδοσφαιριστές και το Νιόπλια.

Οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, ή μάλλον δεν είχαν καθόλου ρυθμό. Με εξαίρεση, την αντίδρασή τους, μετά το 0-1 όταν ο Σισέ κατάφερε να ισοφαρίσει, το υπόλοιπο διάστημα του ματς πέρασε με την ομάδα του Νιόπλια να θυμίζει σχολικό συγκρότημα.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μαρίνος, Χριστοδουλόπουλος (73′ Λουίς Γκαρθία), Γκοβού (46′ Πετρόπουλος), Καραγκούνης, Σισέ.

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Ταλ, Κολοβέτσιος, Κατσιαρός, Μετίν, Ρομέου, Κανόμπιο (84′ Πούρι), Ιγκλέσιας (53′ Γκέρεμι), Σίμιτς (59′ Μακίνουα), Κουζέν.

Πανιώνιος- Ατρόμητος 0-1

Με ένα πολύ ωραίο γκολ από τον κορυφαίο παίκτη του γηπέδου, Ανδρέα Τάτο, ο Ατρόμητος πέρασε με 1-0 από τη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, σημειώνοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Superleague.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Πανιώνιος υπέβαλαν την παραίτηση τους αμέσως μετά το τέλος του αγώνα των “κυανέρυθρων” με τον Ατρόμητο.

Η εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο και οι κακές σχέσεις των διοικούντων τον σύλλογο με τον ιδιοκτήτη Κωνσταντίνο Τσακίρη αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στον ιστορικό σύλλογο. Την ερχόμενη Τρίτη (16/11) θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του συλλόγου.

Panionios – Atromitos 0-1
Ανέβηκε από spapas. – Περισσότερα επαγγελματικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά βίντεο.

Πανιώνιος (Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης (69′ Σάμαρης), Λάτκα, Σιόβας, Βαρό, Κοντοές, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς (46′ Κούκετς), Γουνδουλάκης (46′ Βαζ Τε), Ριέρα, Μπάλαμπαν

Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς (81′ Σκόνδρας), Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος (86′ Αποστολόπουλος), Φαβάλι, Καμαρά (75′ Περόνε), Σαγκανόβσκι

Κέρκυρα – Ξάνθη 1-1

Η Κέρκυρα δεν κατάφερε να συνδυάσει με νίκη την επιστροφή της στο ΕΑΚ και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 με την Ξάνθη. Δραματικές οι καθυστερήσεις του ματς με τις δύο ομάδες να πετύχουν τα γκολ της αναμέτρησης.

Ο αγώνας ήταν κάτω του μετρίου στο μεγαλύτερο μέρος του. Κέρκυρα και Ξάνθη είχαν από ένα ημίχρονο.

Η Κέρκυρα ήθελε τη νίκη μετά από δύο σερί ήττες ενώ και η Ξάνθη επιθυμούσε να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ήταν νευρικό με βιαστικές επιλογές από τις δύο ομάδες που έδειξαν αδυναμία στο δημιουργικό κομμάτι του ματς. Η Ξάνθη δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε στο 92′ και ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κέρκυρα(Μπάμπης Τεννές): Kώνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής, Φλαβίνιο, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος(44′ Mάρκοβιτς), Γκουστάβο(48′ Γιάντσης), Επστάιν, Μακρής.

Ξάνθη(Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Γκλέισον(60′ Μπέρτος), Πόι, Σουάνης, Κιντάνα(56′ Κατόνγκο), Αντεφέμι, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Κωστούλας.

Διεκόπη το Εργοτέλης- Ολυμπιακός

Με απόφαση του διαιτητή Γιάχου αναβλήθηκε το δεύτερο ημίχρονο (!) του αγώνα μεταξύ του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό, λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου από την συνεχή βροχόπτωση. Κακώς ακυρώθηκε γκολ του Τοροσίδη στο 22′.

Κάποια πράγματα όντως συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Συνήθως όταν βρέχει πλημμυρίζουν οι δρόμοι, αλλά αυτή τη φορά πλημμύρισε ένα ολόκληρο Στάδιο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακού Αγώνες του 2004.

Στο Παγκρήτιο Στάδιο λοιπόν ο Εργοτέλης υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό έγινε μόνο για ένα ημίχρονο, καθώς το δεύτερο μέρος εκτός απροόπτου θα συνεχιστεί την Κυριακή!

Αυτή την απόφαση πήρε ο διαιτητής του αγώνα, Γιάχος (Χίου), -μετά από παρέμβαση του Ολυμπιακού που εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τον αγωνιστικό χώρο- και μετά τον έλεγχο που έκανε στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου η οποία κράτησε 45 λεπτά!!

Η βροχή που έπεφτε συνεχώς στο Ηράκλειο, είχε ως αποτέλεσμα σε πολλά σημεία του γηπέδου να δημιουργηθούν λίμνες και να κάνουν δύσκολη την προσπάθεια των παικτών και να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Έτσι ο διαιτητής αφού ζήτησε να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος με σκούπες από το νερό, έλεγξε εκ νέου το Στάδιο και τελικά πήρε την απόφαση για αναβολή του αγώνα.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί άρχισε ο αγώνας και ταλαιπωρήθηκαν τόσο οι παίκτες των δύο ομάδων, όσο και οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες, 8.000 από αυτούς να είναι φίλοι του Ολυμπιακού.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σαρρής, Χάντι, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ, Λεάλ.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Τοροσίδης, Ντουντού, Μοϊσές, Ριέρα, Φουστέρ, Μιραλάς, Πάντελιτς.

Πηγή: Sport24.gr