«Βόμβα» έριξε ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετά το τέλος του αγώνα με την Ισπανία. Ο 30χρονος γκαρντ κοινοποίησε μπροστά στις κάμερες πως το αποψινό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική.

Ads

«Θέλω να πω και μιλάω προσωπικά για μένα πως αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Μίλησα με τους συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια, τους ευχαρίστησα, έχουμε ζήσει απίστευτες στιγμές με κάποια από τα παιδιά εκεί μέσα, φέραμε επιτυχίες με το εθνόσημο. Το συναίσθημα που ζήσαμε ήταν απίστευτο. Τελείωσε για μένα ο κύκλος και συνεχίζουμε. Κάποια πράγματα αρχίζουν και τελειώνουν, για μένα τελείωσε εδώ πέρα. Είμαι χαρούμενος που έζησα αυτές τις στιγμές με αυτήν την ομάδα», ήταν τα λόγια του αρχηγού του Παναθηναϊκού που όπως είναι ευνόητο, επισκίασαν όλα τα υπόλοιπα που είπε για το ματς με τους Ισπανούς.

«Ο στόχος μας ήταν να πάμε ψηλά, Κάναμε ένα καλό παιχνίδι αμυντικά. Ήμασταν κοντά σε όλη την διάρκεια του αγώνα με την Ισπανία. Σε ένα σημείο του τέταρτου δεκαλέπτου κολλήσαμε στην ζώνη. Η Ισπανία είναι καλή ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες έφυγε μπροστά και δεν μπορέσαμε να την ακολουθήσουμε. Μας πήγαν τα σουτ σε κάποια σημεία, ίσως υστερήσαμε σε άλλους τομείς.

Αυτό είναι που μένει για μας, κάναμε την ήττα και αποκλειστήκαμε. Έχει φέρει επιτυχίες αυτή η ομάδα στην Ελλάδα, αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και είναι θετικό πως έρχονται και άλλοι παίκτες από πίσω».

Ads

Κάνοντας έναν απολογισμό για την πορεία της Εθνικής: «Από το φετινό τουρνουά δεν είμαστε ευχαριστημένοι, θέλαμε να προχωρήσουμε, δώσαμε όμως το 100%. Δεν είναι εύκολο να είσαι πάντα στα πάνω, θα έχει και τα κάτω του. Το ελληνικό μπάσκετ δεν σταματάει, κρατάει ψηλά το εθνόσημο. Θέλουμε να ξέρει ο κόσμος πως δώσαμε το 100%.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης τοποθετήθηκε και για την «φασαρία» του αγώνα με τους Ρώσους: «Ο στόχος μας, από την στιγμή που δεν ήρθαμε πρώτοι στον όμιλο, κοιτάξαμε να κάνουμε ένα καλό πλασάρισμα. Σέβομαι τον κύριο Μπλατ αλλά δεν συμφωνώ με αυτά που είπε».

Για να καταλήξει: «Το ότι πήραμε το ευρωπαϊκό με αυτά τα παιδιά, είναι πολύ σημαντικό για μας και για τον κόσμο. Ήταν ασύγκριτη η χαρά που νοιώσαμε. Μετά ήρθαμε δεύτεροι στον κόσμο, μετά τέταρτοι και πέμπτοι. Οι στεναχώριες, οι χαρές είναι μέσα στο παιχνίδι».

Πηγή: sportdog