Την απόφαση του να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ο Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ.

Ads

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΦΙΦΑ Μπιν Χαμάμ, κατηγορείται για ανάμειξή του σε υπόθεση δωροδοκίας και παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας της Ομοσπονδίας.

Με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του προέδρου της Ασιατικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του.

«Τα πρόσφατα γεγονότα με έχουν πληγώσει και με έχουν απογοητεύσει, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Με λυπεί το γεγονός ότι το να βγω μπροστά για τα πράγματα που αγαπώ μου κόστισε ακριβά, την απαξίωση της φήμης της FIFA. Αυτό δεν είναι ό,τι είχα στο μυαλό μου για τη FIFA και είναι απαράδεκτο. Δεν μπορώ να αφήνω το όνομα μου να σύρεται στην λάσπη για τον ανταγωνισμό μεταξύ δύο ατόμων.

Ads

Το άθλημα από μόνο του και οι άνθρωποι που το αγαπούν σε όλο τον κόσμο πρέπει να προηγούνται. Δεν θα βάλω τις προσωπικές μου φιλοδοξίες πάνω από την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια της ΦΙΦΑ. Για αυτό το λόγο ανακοινώνω την απόσυρση της υποψηφιότητάς μου για τις προεδρικές εκλογές.

Προσεύχομαι η απόσυρσή μου να μην συνδεθεί με την έρευνα της Επιτροπής Ηθικής της FIFA, αφού θα εμφανιστώ μπροστά της για να “καθαρίσω” το όνομά μου από αβάσιμες κατηγορίες που έγιναν εναντίον μου. Θέλω να εκφράσω την εκτίμηση μου σε όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας και σε όσους με στήριξαν. Ελπίζω να μην εκλάβουν την απόφαση μου με απογοήτευση και εκνευρισμό».

Πηγή: Sport24.gr