Ads

Φωτιά πήρε το πρωτάθλημα μετά την ήττα- σοκ του ΠΑΟ από την Καβάλα στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι νιώθουν πλέον την ανάσα του Ολυμπιακού, ο οποίος μετά τη νίκη του στη Τρίπολη (3-1) απέχει μόλις 3 βαθμούς από την κορυφή. Την τριάδα της κορυφής συμπληρώνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται πλέον 5 βαθμούς μακριά από την κορυφή και υποδέχεται τους πράσινους στην Τούμπα την επόμενη εβδομάδα. Ανάλυση αγώνων από το Sportdog.gr.

«Ο φονέας των γιγάντων»

Την πρώτη του –αναπάντεχη- ήττα επί ημερών Νίκου Νιόπλια γνώρισε ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός το απόγευμα της Κυριακής. Η άριστα διαβασμένη Καβάλα του Ντε Μος έκανε… επίδειξη δύναμης μέσα στο ΟΑΚΑ, κινδύνευσε περιστασιακά και πήρε την μεγαλύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, με 2-0, χάρις σε δύο γκολ του Έμπι Σμολάρεκ στην επανάληψη. Μπλοκαρισμένοι σε κάθε επίπεδο οι «πράσινοι», άνω κάτω έκανε την άμυνα του «τριφυλλιού» ο Ρινκόν που συμμετείχε και στα δύο γκολ της Καβάλας.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος (80′ Πετρόπουλος), Σιμάο (69′ Κλέιτον), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο (46′ Νίνης), Σισέ

Ads

Καβάλα: Ιτανζ, Οικονόμου, Μουρ, Ντουγκλάο, Γκβοζντένοβιτς (27′ Σμολάρεκ), Ντομπρασίνοβιτς, Ντικρόκ, Ντιέ, Ορούμα (63′ Ρινκόν), Λάκης (56′ Πετκάκης), Ονουάτσι

Γερά στο κόλπο!

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε την ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα, επικράτησε εύκολα με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης και μπήκε και πάλι γερά στο κόλπο για τον τίτλο. Η διαφορά από την κορυφή μειώθηκε στους 3 βαθμούς, με τους «ερυθρόλευκους» να φωνάζουν «παρών» την κατάλληλη στιγμή.

Με πάθος, αποφασιστικότητα και ουσία στο παιχνίδι τους και τον Λούα Λούα να κάνει… όργια, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» στην Τρίπολη από το πρώτο 45λεπτο. Μόλις στο 8’ το σκορ ήταν στο 0-2 από τα γκολ του Λούα Λούα και Στολτίδη, ενώ παρότι ο Αστέρας μείωσε με τον Έντερ (33’), ο Κονγκολέζος με ένα καταπληκτικό γκολ (43’) έβαλε την υπογραφή του στη σπουδαία νίκη της ομάδας του.

Εξαιρετικός και ο Άκης Στολτίδης για έναν Ολυμπιακό, που στο δεύτερο μέρος αρκέστηκε στο να ελέγξει τον ρυθμό. Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι οι Πειραιώτες πανηγύρισαν το «διπλό», που έβαλε ξανά «φωτιά» στην υπόθεση – τίτλος.


Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με το ξεκίνημα και στη συνέχεια έμεινε με δέκα παίκτες για 30 λεπτά, ο Άρης νίκησε τον Εργοτέλη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1 για την 22η αγωνιστική κι επέστρεψε στις επιτυχίες. Ο Μπέτο στο 2’ έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, ενώ η απάντηση των «κίτρινων» ήρθε στο 29’ με τον Κόκε και και τον Αντού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Με δέκα απ’ το 59’ η ομάδα του Κούπερ, λόγω της αποβολής του Γκαρσία.

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Γκιάρο, Κάλβο, Γκαρσία, Κάλβο (83΄ Χαβίτο), Αντού (62΄ Κουλουχέρης), Κόκε, Τζόνσον (61΄ Καμπορα), Νασούτι, Πρίττας.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Γελαδάρης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης (69΄ Βερπακόφσκις), Ζούνιορ, Μπέτο (63΄ Λεάλ Γκονζάλες), Ορφανός (80΄ Κοιλιάρας), Ρομάνο, Τσεσνάουσκις, Μπούντιμιρ.

Ούτε αυτή τη φορά

Τελευταία φορά που ο Πανιώνιος πανηγύρισε νίκη ήταν τη 13η αγωνιστική στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (3-1). Έκτοτε δεν έχει ξαναχαρεί «τρίποντο». Ακόμη και σήμερα στην έδρα του κόντρα στον Ηρακλή, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 37ο λεπτό, δεν μπόρεσε –παρόλο που δημιούργησε τις ευκαιρίες- να κερδίσει. Έτσι, μπήκε σε περιπέτειες για τη μάχη της παραμονής, την ώρα που ο «γηραιός» κατάφερε να πάρει ένα παλικαρίσιο βαθμό και να κερδίσει το χειροκρότημα όλης της κερκίδας. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι δικαίως διαμαρτύρονται για δυο φάσεις που αδικήθηκαν από τον διαιτητή Παπασταμάτη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης, Τζόνσον (Μπουβάλ 76’), Λάτκα, Όμο (Κούκετς 46’), Ριέρα, Μπάλαμπαν, Εστογιανόφ (Γουνδουλάκης 39’), Κουμόρτζι, Σιόβας, Τζαβέλλας

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Φερνάντες, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Σαρακατσάνος, Μάρτος, Μάρα (Παπαστεριανός 59’), Ηλιάδης, Κονέ (Καρλίνιος 79’), Γιάκομπ, Επστάιν, Πίτου Γκαρσία (Koμπαγιάσι 90′)

Πρώτη νίκη εκτός λεκανοπεδίου για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έστω και δύσκολα πήρε τη νίκη μέσα στην έδρα του μαχητικότατου Πανθρακικού με 2-1. Η Ένωση ήταν εξαιρετική για περίπου 50 λεπτά, όταν και πέτυχε τα δύο τέρματά της με τους Σκόκο (11’) και Χέρσι (48’), ωστόσο στην συνέχεια χαλάρωσε. Δέχθηκε το γκολ από τον πολύ καλό Μπέλεκ στο 55’ και στην συνέχεια δέχθηκε πίεση ακόμα και για την ισοφάριση. Οι εικόνες των παικτών της Ένωσης να διώχνουν… όπως – όπως στα τελευταία λεπτά είναι χαρακτηριστική.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου, Ματεντζίδης, Ιασωνίδης, Λόπεζ (76′ Ολίσε), Άλβες, Παπουλής (63′ Μπουσινάκης), Ρομπέρ, Καζάκης, Μπέλεκ.

ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Ζεράλντο, Μαϊστόροβιτς, Μάκος, Γιάχιτς, Χέρσι (67′ Λαγός), Λεονάρντο (80’ Γκέντσογλου), Σκόκο (90’ Παυλής), Μπλάνκο.

Νίκη- εκδίκηση του ΠΑΟΚ

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ο Φωτάκης το σέρβιρε σήμερα στους παίκτες του ΠΑΣ. Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα απ’ τους «Ζωσιμάδες», επικρατώντας της ομάδας των Ιωαννίνων με 1-0 για την 22η αγωνιστική της Σουπερλίγκα και πήρε τη ρεβάνς για τον αποκλεισμό-εφιάλτη απ’ το Κύπελλο Ελλάδος. Το «χρυσό» τέρμα για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος σημείωσε με πολύ όμορφο σουτ ο Γιώργος Φωτάκης στο 43′.

ΠΑΣ Γιάννινα (Νίκος Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος (62′ Καζναφέρης), Κούσας, Κώτσιος, Μιχαλόπουλος (25′ Ρόβας), Μενδρινός (74′ Μπακαγιόκο), Σαϊτιώτης, Μαϊστόροβιτς, Ντιμπαλά, Σκαρντουέλι, Σίσιτς.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (74′ Εντίνιο), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (93′ Παπάζογλου), Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Αραμπατζής, Κριστιάνο (67′ Μουν).

Νίκη-χρυσάφι

Νίκη-χρυσάφι για τη Λάρισα, η οποία κέρδισε 1-0 την Ξάνθη στα «Πηγάδια», με γκολ του Μπλάζεκ. Το ματς έγινε σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο, που θύμιζε περισσότερο βούρκο, με την Ξάνθη πάντως να δικαιούται κάτι περισσότερο, βάση της απόδοσης και των ευκαιριών που είχε στο πρώτο μέρος. Η Λάρισα πήρε μια «επαγγελματική» νίκη, καθώς ήταν αποτελεσματική σε αντίθεση με την αντίπαλο της, ενώ… παράταση ζωής πήρε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

SKODA Ξάνθη (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Τζάγκι, Φλίσκας (76` Ζίεντσουκ), Βάλλας, Κωστούλας, Μπούγκα (46` Στρμπα), Σουάνης (61` Μαρσελίνιο), Πόι, Έλινγκτον, Στίνγκα

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Βελάσκο, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Μελίσσης, Φλάβιο, Σκάτσελ (88` Ζέσους), Ραντοσάβλιεβιτς, Ρομέου (81` Κυριακίδης), Μπλάζεκ, Κουζέν (70` Ααράμπ)

Αυτοκτόνησε…

Μέσα από τα χέρια του έχασε τη νίκη στην έδρα του ο Λεβαδειακός! Οι Βοιωτοί βρέθηκαν «αγκαλιά» με το «τρίποντο», καθώς προηγήθηκαν στο 87’ με «καρφωτή» κεφαλιά του Μπάρκογλου. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα, καθώς ο Ατρόμητος πρόλαβε και απάντησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στις καθυστερήσεις με γκολ του Σφακιανάκη (91′), καταστρέφοντας το «πάρτι» των γηπεδούχων…

Πλέον, η υπόθεση παραμονή έχει δυσκολέψει επικίνδυνα για την ομάδα του Κίκε Ερνάντεθ, καθώς βρίσκεται στην 15η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με 20 βαθμούς, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν έχει ακόμη ελπίδες για να σωθεί από τον υποβιβασμό. Από την πλευρά τους, οι Περιστεριώτες παρέμειναν για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική αήττητοι και εξακολουθούν να διεκδικούν μία θέση για έξοδο στην Ευρώπη.

Λεβαδειακός: (Κίκε Ερνάντεθ): Βαγιέχο, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Μασάδο (56` Αγκάλι), Σιστόν, Μπεγκόνια, Ταραλίδης (56` Μπάρκογλου), Αμπουμπακάρι, Γκονζάλες, Ναπολεόνι, Σόλα (73` Αλεξίου).

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος (66` Σαγκανόφσκι), Μελισσάς, Περόνε, Μπρίτο (81` Καραγκούνης), Νάστος, Σαρμιέντο, Καλαντζής (88` Σφακιανάκης), Ολιβέιρα.