Περίεργο ήταν το παιχνίδι από το πρώτο τζάμπολ. Η εθνική μας ήταν πολύ νωθρή, δεν είχε διάθεση να μαρκάρει στην άμυνα, να σουτάρει ή να κάνει φάουλ. Έτσι οι Ρωσοι που μπήκαν «φουριόζοι» ξέφυγαν με 4-16 στο 7΄. Ο Καζλάουσκας απέσυρε Διαμαντίδη-Σπανούλη, έριξε τον ορεξάτο Πρίντεζη ο οποίος μείωσε σε 8-16 στο 9΄. Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με καλάθι του Περπέρογλου 10-20 και την εθνική να δίνει την εντύπωση ότι παίζει φιλικό.

Ads

Να σημειωθεί ότι η εθνική τελείωσε την περίοδο με 1 φάουλ!

Βελτιώθηκε η εικόνα της εθνικής στη δεύτερη περίοδο και… χειροτέρεψε αυτή των Ρώσων! Οι αντίπαλοι μας έκαναν πέντε λεπτά να βάλουν καλάθι και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με Σχορτσιανίτη-Καϊμακόγλου έκανε σερί 8-2 και πλησίασε στο 20-22στο 16΄. Στα υπόλοιπα τέσσερα λεπτά ο Καζλάουσκας έβαλε τον Σπανούλη που με τρίποντο μείωσε σε 25-26 στο 19΄ ενώ λίγο αργότερα ο Ζήσης έφερε το ματς στα ίσια 30-30 που ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Κακή εικόνα της εθνικής και στην Τρίτη περίοδο. Οι παίκτες του Καζλάουσκας έδειξε διάθεση στα πρώτα λεπτά και με τρίποντο του Μπουρούση προηγήθηκε για πρώτη φορά με 37-36 στο 24΄. Και πάλι από το σημείο εκείνο η απόδοση της εθνικής ήταν κάθετη. Η άμυνα μας ήταν ανύπαρκτη και οι Ρώσοι με σερί 13-0 προηγήθηκαν στο 27΄ 37-49! Η διαφορά αυξήθηκε αφού οι Μοζκόφ, Βοροντσιεκ έκαναν ότι ήθελαν και τελείωσαν το δεκάλεπτο με +16 (43-59).

Ads

Πηγή: sportdog.gr