Τα τελευταία τρία χρόνια της καριέρας του Άριεν Ρόμπεν θα μπορούσαν να ήταν κάλλιστα σενάριο ταινίας. Με πρώτη σκηνή τον Ολλανδό στα αποδυτήρια του Γουέμπλεϊ μετά το πρώτο ημίχρονο. Να σκέφτεται τα δύο ανεπανάληπτα χαμένα τετ-α-τετ με τον Βάιντενφελερ στο 30′ και το 43΄του τελικού.

Ads

Και να γυρίζει πίσω στο 2010. Σε ένα άλλο τετ-α-τετ που αστόχησε απέναντι στον Κασίγιας στον τελικό του Μουντιάλ. Και πέρσι. Στο πέναλτι που του έπιασε ο Τσεχ στην παράταση. Και πάλι πίσω στο 2010, σε έναν ακόμα χαμένο τελικό, απέναντι στην Ίντερ.

Την ίδια στιγμή περνάνε από την οθόνη χιλιάδες tweets τα οποία γράφτηκαν για τον Ρόμπεν κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με την Ντόρτμουντ. Όλα έχουν μια κοινή λέξη: “Loser”. H κάμερα του σκηνοθέτη επικεντρώνεται αποκλειστικά στο πρόσωπο του Ολλανδού. Είναι έτοιμος να βγει για το β’ ημίχρονο. Η’ τώρα ή ποτέ…

Την συνέχεια την είδατε πριν λίγες ώρες. Ασίστ στον Μάντζουκιτς για το 1-0 και νικητήριο γκολ στο 89ο λεπτό (2-1). Ένας σπουδαίος παίκτης, που χτυπήθηκε αλύπητα από τους τραυματισμούς αλλά και έδωσε δικαιώματα με τις άσχημες εμφανίσεις του στις κρίσιμες στιγμές, έφτασε στην ποδοσφαιρική του Ιθάκη!

Ads

2010 Ρόμπεν vs Ιντερ

Ο τελικός του Champions League στο Μπερναμπέου ήταν παράσταση για τον Μιλίτο και την παρέα του. Ο Ρόμπεν πέρασε και δεν ακούμπησε, όπως και όλη η Μπάγερν που ηττήθηκε 2-0 από την Ίντερ.

image
image
image
image

2010 Ρόμπεν vs Κασίγιας

Κλειστός ο τελικός του Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική. Ελάχιστες οι καλές στιγμές. Σπάνιες οι ευκαιρίες. Και ο Ρόμπεν έχασε την μεγαλύτερη στο 61ο λεπτό. Το ματς πήγε στην παράταση όπου λίγο πριν το τέλος ο Ινιέστα δεν αστόχησε στο δικό του τετ-α-τετ, δίνοντας την κούπα στην Ισπανία.

image

 

image
image
image
image

2012 Ρόμπεν vs Τσεχ

Η Μπάγερν είναι το απόλυτο φαβορί στον τελικό του Champiosn League απέναντι στην Τσέλσι. Το ματς γίνεται στο σπίτι της και χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Τελικά ο αγώνας πηγαίνει στην παράταση (1-1), όπου στο ξεκίνημά της, ο Ρόμπεν χάνει πέναλτι! Στην ομώνυμη διαδικασία όπου επικράτησαν οι Άγγλοι, ο Ολλανδός δεν εκτέλεσε…

image
image
image
image
image

2013 Ρόμπεν vs Ντόρτμουντ

Στο 30′ του τελικού στο Γουέμπλεϊ δεν μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Βάιντενφελερ. Το ίδιο και στο 43′. Αλλά στην επανάληψη είναι αυτός που οδηγεί την Μπάγερν στο πέμπτο Champions League της ιστορίας της!

* Οι ευκαιρίες στο 1:30 και στο 1:48. Η ασίστ στο 2:05, το γκολ στο 4:10.

image
image
image
image
image
image

 
Πηγή: sport 24