«Δεν φοβάμαι, θα μείνω εδώ μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα» δηλώνει από το Κάιρο στο Sport24.gr ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Καλαμαριάς Αμρ Ελ Χαλαουάνι. Κραυγή αγωνίας από τον 25χρονο μέσο που περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Ads

Μία χώρα διχασμένη στα πρόθυρα εμφυλίου. Ο περήφανος λαός της Αιγύπτου έχει βγει στους δρόμους προκειμένου να αναγκάσει το καθεστώς Μουμπάρακ να τραπεί σε φυγή έπειτα από 30 χρόνια διακυβέρνησης.

Η κατάσταση παραμένει χαώδης κυρίως στο Κάιρο, όπου μαίνονται οι οδομαχίες ανάμεσα σε φιλοκυβερνητικούς και αντικαθεστωτικούς.

Το Spor24.gr εντόπισε στο Κάιρο τον πρώην παίκτη του Απόλλωνα Καλαμαριάς αλλά και μέχρι πρότινος του Ιωνικού, Αμρ Ελ Χαλαουάνι που μετέφερε από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Ads

Εδώ και μερικούς μήνες ο αριστερός χαφ έχει βρει καταφύγιο στην ΕΝΝPI που φιγουράρει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του αιγυπτιακού πρωταθλήματος.

«Ρεπό από το ποδόσφαιρο»

Οι απρόσμενες εξελίξεις και η πολιτική αστάθεια οδήγησαν σε λουτρό αίματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις το ποδόσφαιρο όπως είναι λογικό περνά σε δεύτερη μοίρα.

«Το πρόβλημα είναι τεράστιο αυτή τη στιγμή στην Αίγυπτο και θα πρέπει να λυθεί. Αυτές τις μέρες όπως καταλαβαίνεις έχουμε ρεπό, δεν διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες. Είναι κρίμα αυτό που συμβαίνει στη χώρα μου, πολύ κρίμα. Δεν χωράει στο μυαλό μου και ελπίζω να σταματήσουν οι διαμάχες».

Διαστρέβλωση της πραγματικότητας και χαμένα μεροκάματα

Σύμφωνα με τον Ελ Χαλαουάνι, μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν διογκώσει τα γεγονότα παρουσιάζοντας τα με μια διαφορετική προσέγγιση.

«Δεν είναι ακριβώς τα πράγματα έτσι όπως τα μεταδίδουν. Για παράδειγμα το Αl Jazeera δεν λέει την αλήθεια. Η κατάσταση είναι όντως τεταμένη αλλά όχι σε όλα τα σημεία του Καϊρου. Επίσης μπορεί να υπάρχουν 1 εκατομμύριο πολίτες που εναντιώνονται στην πολιτική που ακολουθεί ο Μουμπάρακ, όμως από την άλλη πλευρά την ίδια στιγμή υπάρχουν άλλα 2 εκατομμύρια που εξακολουθούν να τον υποστηρίζουν».

«Περιμένω από την Αμερική να παρέμβει και να δώσει λύσει γιατί δεν πάει άλλο. Θα πρέπει να σταματήσει αυτό το λουτρό αίματος. Πιστεύω μπορεί να δοθεί ένα τέλος σε αυτό όσο πιο σύντομα γίνεται.

Αυτή τη στιγμή στην Αίγυπτο δεν δουλεύει κανείς. Εκτός των άλλων, δεν υπάρχουν χρήματα. Χάνουν οι εργαζόμενοι τα μεροκάματα τους και η κατάσταση επιδεινώνεται»
«Δεν φοβάμαι»

Ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη… γειτονιά του δηλώνει πως δεν φοβάται να βγει από το σπίτι του. “No fear” αναφέρει χαρακτηριστικά…

«Η Αίγυπτος θεωρείται από τις χώρες με την μεγαλύτερη ασφάλεια στον κόσμο. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και κυκλοφορούμε κανονικά. Ένταση υπάρχει στην πλατεία Ταχρίρ. Επίσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο οι καταστροφές δεν είναι τόσο μεγάλες, όσο παρουσιάστηκαν από την τηλεόραση».

«Θέλω να βοηθήσω την πατρίδα μου»

Ο Ελ Χαλαουάνι, με πενταετή θητεία στα ελληνικά γήπεδα θα μπορούσε να επιστρέψει σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές στην Ελλάδα, ωστόσο δεν το σκέφτεται.

«Θέλω σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να μείνω εδώ. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου, έχουμε πολλά κοινά στοιχεία Έλληνες και Αιγύπτιοι, όμως τώρα επιλογή μου είναι να μην εγκαταλείψω την Αίγυπτο.

Θέλω να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ από τη μεριά μου προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία και να αποκατασταθεί η τάξη. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει.

Οι Έλληνες είναι πολύ καλοί άνθρωποι και έχω ζήσει υπέροχες στιγμές στην Ελλάδα. Όταν ξεπεραστεί το πρόβλημα, ίσως μετά από 6-7 μήνες να θελήσω να έρθω και πάλι στην Ελλάδα. Τώρα πρέπει να μείνω εδώ».

Πηγή: sport24.gr