Το χρυσό μετάλλιο στα 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης κέρδισε ο 31χρονος Κερκυραίος κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης , εξασφαλίζοντας και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Ads

«Η εμπειρία μου, μου έχει διδάξει ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να πετύχεις», δήλωσε ο πρωταθλητής λίγο μετά τη νίκη του.

Πρόκειται για το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο για την Ελλάδα στο παγκόσμιο της Σαγκάης, με το πρώτο να έρχεται στο ίδιο αγώνισμα από την Μαριάννα Λυμπερτά. Ο Γιαννιώτης έγινε ο δεύτερος Έλληνας που κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από εκείνο του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο, το 2005.

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δημήτρης Διαθεσόπουλος μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του Σπύρου Γιαννιώτη, δήλωσε: «Το χρυσό του Σπύρου Γιαννιώτη σηματοδοτεί πως η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας μπορεί να είναι πρώτη στον κόσμο. Ενάντια στην παγκόσμια κοινή γνώμη, που μας λοιδορεί, υποβαθμίζει και μας μειώνει. Και τέτοια παγκόσμια αίγλη στην Ελλάδα μπορεί να δώσει μόνο ο αθλητισμός»

Ads

Και ο πρόεδρος της ΚΟΕ συνεχίζει: «Καλώ όλους πολιτική και αθλητική ηγεσία να σκύψουν και να δώσουν χέρι βοηθείας στον αθλητισμό. Έχει να προσφέρει πολλά ο αθλητισμός μας στο παγκόσμιο κύρος της Ελλάδας».

Και ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος κατέληξε: «Πολλά συγχαρητήρια στον μεγάλο Έλληνα αθλητή μας και τον προπονητή του, γιατί στη Σανγκάη γράφουν ολόχρυσες σελίδες. Εύχομαι ότι η ανοιχτή θάλασσα μέχρι την Παρασκευή θα χαρίσει και άλλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό».