Ως την πιο θεαματική ομάδα του πλανήτη, περιέγραψε την Μπαρτσελόνα ο Νίκος Νιόπλιας στην συνέντευξη Τύπου της Βαρκελώνης. Ο Έλληνας τεχνικός άφησε όμως κάποια ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της αυτόν τον καιρό, ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει σχέδιο για μαν του μαν του Μέσι, εκνευρίστηκε όταν του θύμισαν τα περί… προσευχής και επανέλαβε πως όλες οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου έχουν τις ίδιες πιθανότητες.

Ads

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Νίκος Νιόπλιας:

Για το τι μπορεί να πει στους παίκτες του πριν από μια τέτοια πρόκληση.

«Είναι μια μεγάλη στιγμή για όλους, όχι μόνο για τον προπονητή και τους παίκτες αλλά και για τους φιλάθλους που θα είναι εδώ. Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η Μπαρτσελόνα, την θαυμάζουμε για το ποδόσφαιρο που παίζει. Είναι η πιο θεαματική ομάδα στον πλάνητη, δεν ξέρουμε όμως αν αυτήν την στιγμή είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα. Είναι επιθετική ομάδα και γίνεται πιο επιθετική όταν χάνει την μπάλα».

Ads

Για το αν ο τρόπος της Χέρκουλες με τις μεγάλες μπαλιές είναι οδηγός και για τον Παναθηναϊκό ή κάνεις μόνο το σταυρό σου.

«Δεν έπαιξε με μεγάλες μπαλιές η Χέρκουλες. Ήταν συμπαγής σαν ομάδα, έπαιξε με αντεπιθέσεις, προηγηθήκανε και η Μπαρτσελόνα δεν ήταν σε καλή μέρα. Υπάρχει καμιά περίπτωση να έρθει ομάδα εδώ και να έχει κατοχή παραπάνω από την Μπαρτσελόνα;»

Για αυτό που ειπώθηκε νωρίτερα από δημοσιογράφο στην συνέντευξη Τύπου του Λουίς Γκαρσία, πως ο Παναθηναϊκός λέει ότι πάει για την δεύτερη θέση, εφαρμόζοντας μια πολιτική, αλλά κοιτάει πιο ψηλά.

«Σε ένα μίνι πρωτάθλημα όπως είναι ο όμιλος, η μεγάλη ομάδα έχει το πλεονέκτημα, στα νοκ άουτ μπορείς να κάνεις την έκπληξη. Οι άλλες τρεις ομάδες έχουμε τις ίδιες πιθανότητες. Η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί, όχι μόνο για την πρώτη θέση αλλά και για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε. Το θέμα είναι στις 7 Δεκεμβρίου να είμαστε στον επόμενο γύρο, ή σαν πρώτοι ή σαν δεύτεροι. Ποτέ δεν είπα ότι κάνουμε το σταυρό μας, δεν μου αρέσει η ειρωνεία. Που είναι αυτός ο Ισπανός που το είπε; Το εξήγησε η ΠΑΕ, δεν χρειάζεται ξανά να λέμε τα ίδια»

Για τον προβληματισμό του για την ελλιπή προετοιμασία της ομάδας μετά το ματς με τον Άρη.

«Πάντα το πρόγραμμα μας θα είναι αυτό. Πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ και εθνικές ομάδες. Κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζεις διαφορετικά, με διαφορετική τακτική, λογικό είναι αυτό».

Για τον αν θα αντιμετωπίσει με μαν του μαν τον Μέσι όπως ο Ρεχάγκελ στο Μουντιάλ έβαλε με τον Παπασταθόπουλο ή αν θα χρησιμοποιήσει τον τρόπο του Μουρίνιο.

«Θα παίξουμε όπως πάντα, με άμυνα ζώνης, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για μαν του μαν. Καθένας θέλει να κερδίσειμ κανείς όμως δεν ακολουθεί την τακτική του άλλου. Καθένας προτιμά να χρησιμοποιήσει τα όπλα που έχει στα χέρια του για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα».

Για το πιο θα είναι το πιο κρίσιμο διάστημα στο ματς.

«Στο ποδόσφαιρο θέλει συγκέντρωση από το 1’ ως το 90’. Δεν πρέπει να κοιτάς το χρονόμετρο. Έχουν την ικανότητα, έχουν παίκτες παγκόσμιους πρωταθλητές, τα 7/11 ήταν στην Ν. Αφρική, πήραν έξι κύπελλα πριν από ένα χρόνο… Πρέπει να μειώσεις τα λάθη σου, να εξουδετερώσεις όσο μπορείς τα ατού της, να βρίσκεσαι σε τοπ φόρμα για να μπορέσεις να μειώσεις όσο μπορείς το επίπεδο τους».

Για το αν ο άξονας με Τσάβι και Ινιέστα είναι το δυνατό σημείο της Μπαρτσελόνα και όχι ο Μέσι.

«Θα συμφωνήσω αλλά το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα έχει πάρα πολλά πράγματα. Πιο επικίνδυνη είναι όταν έχεις εσύ την μπάλα στην κατοχή σου, σου κλέβουν γρήγορα την μπάλα και οργανώνονται. Είναι οι καλύτεροι στο να το κάνουν αυτό».

Λουίς Γκαρσία: Μπορούμε να προκριθούμε από τον όμιλο

Τους παίκτες της ομάδας εκπροσώπησε ο Λουίς Γκαρσία που δέχθηκε ερωτήσεις από τους Ισπανούς για την επιστροφή του στην Βαρκελώνη, τους στόχους και την δυναμική του Παναθηναϊκού. Αναλυτικά:

-Πως αισθάνεσαι που επιστρέφεις στο «Καμπ Νου», αυτήν την φορά ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Βαρκελώνη, που βρήκα πολλούς φίλους και συμπαίκτες. Είναι πάντα ωραία να επιστρέφεις και να συναντάς φίλους».

-Πως πιστεύεις πως πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός για να κοντράρει την Μπαρτσελόνα.

«Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα. Ελπίζω με συγκέντρωση και σκληρή δουλειά στα 90 λεπτά να καταφέρουμε να πάρουμε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα».

-Είναι αλήθεια πως στόχος του Παναθηναϊκού είναι η δεύτερη θέση ή είναι απλά μια πολιτική που εφαρμόζουν οι άνθρωποι του.

«Όλοι ξέρουν τι μπορεί να κάνει η Μπαρτσελόνα, χωρίς να υποτιμάμε τους υπόλοιπους αντιπάλους. Εμείς θεωρούμε πως αν δουλέψουμε σκληρά μπορούμε να προκριθούμε μέσα από τον όμιλο».

-Έχεις σχηματίσει εντύπωση για την νέα σου ομάδα;

«Είναι μια συμπαγής και σφιχτή ομάδα με πολύ δυνατό σημείο την ταχύτητα και το μεσοεπιθετικό κομμάτι της, πάνω στα οποία μπορεί να βασιστεί και να κάνει πολλά πράγματα».

Πηγή: Sportdog.gr