«Με πήρε βουλευτής (τηλέφωνο) για ένα πέναλτι», αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ Bήμα FM 99,5. Από την άλλη, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Aνδρέας Φάκος ανέφερε πως κανείς δεν τον έχει ενοχλήσει. Όμως, υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στους πολιτικούς, τους οποίους κατηγόρησε για συνευθύνη για το «κατάντημα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ads

Για τους διαλόγους που παίρνει μέρος ο Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε ότι διαφωνεί με όλα αυτά που ακούγονται: «Οι δημοσιογράφοι μιλάνε με τους δημοσιογράφους, οι γιατροί με τους γιατρούς. Αν απομονωθεί μία συνομιλία δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα. Όλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι και παράγοντας της πιο μικρής ομάδας νομίζει ότι κάτι τρομερό γίνεται. Ότι στήνονται και τα πόμολα. Θα γίνω κακός. Υπάρχει επέμβαση από πολιτικούς σε όλες τις περιφέρειες. Από την πιο μικρή στην πιο μεγάλη. Με πήρε βουλευτής για ένα πέναλτι».

Από την άλλη, υποστήριξε ότι η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι σε καλό δρόμο και πως κάποια στιγμή το πρωτάθλημα θα επιστρέψει στην ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το στοίχημα κάνει κακό στο ποδόσφαιρο και πρέπει να βρεθεί μία λύση ανάμεσα σε ΕΠΟ και Πολιτεία. Σε ότι αφορά την επιστολή της UEFA ξεκαθάρισε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η Ομοσπονδία είναι να δώσει πληροφορίες για την εξέλιξη των ερευνών.

Ads

Σχετικά με το να αναλάβει τη διοργάνωση της Σούπερ Λίγκας η ΕΠΟ τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο υπό προϋποθέσεις.

Σε αντίθεση με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος τόνισε ότι κανείς δεν τον έχει ενοχλήσει στους οκτώ μήνες που είναι ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επέλθει κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και απέδωσε την καθυστέρηση στην άσκηση ποινικών διώξεων, στον μεγάλο όγκο της δικογραφίας. «Μέχρι την Κυριακή εγώ και ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ.Αντωνακάκης θα έχουμε ολοκληρώσει την έρευνά μας και την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ασκήσουμε τις πειθαρχικές διώξεις. Η δικογραφία είναι πάνω από 9.000 σελίδες. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι γίνεται…», ανέφερε

Αγανακτισμένος ωστόσο εμφανίστηκε με τους Έλληνες πολιτικούς ο κ. Φάκος: « Να μην μιλάνε καθόλου. Έχω αγανακτήσει με αυτούς. Δεν τους υποφέρω άλλο. Έχουν βουλευτική ασυλία και νομίζουν κάποιοι, ότι μπορούν να βρίζουν όποιον θέλουν. Ειλικρινά, δεν με απασχολεί καθόλου τι λένε για την αθλητική δικαιοσύνη»