«Κατεβάζει ρολά» η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, συμμετέχοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει η ΕΑΟΜ ΑμεΑ για το τριήμερο 23-25 Νοεμβρίου στο χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου. Πρόθεσή τους αφυπνίσουν όλους τους αρμόδιους φορείς, αφού είναι εγκαταλελειμμένοι στη μοίρα τους, χωρίς να έχουν καμιά οικονομική βοήθεια, λίγο πριν από το μεγάλο ραντεβού της Ολυμπιάδας του Λονδίνου.

Ads

Η ΕΠΕ θα συμμετάσχει στον αποκλεισμό της Βουλής, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες προτίθενται να καταθέσουν τα μετάλλιά τους στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Φίλιππο Πετσάλνικο. Η ΕΠΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «δεν έχει λάβει ούτε ευρώ από την ετήσια τακτική επιχορήγηση του 2010» ενώ κάνει λόγο για «αδιαφορία που επιδεικνύει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού». «Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των αρμοδίων, δεν έχει προχωρήσει το θέμα της καταβολής των εγκεκριμένων τακτικών επιχορηγήσεων του 2008-2009 στα σωματεία μέλη της ΕΑΟΜ ΑμεΑ» επισημαίνεται μεταξύ άλλων, «ούτε βέβαια έχουν δοθεί στους Παραολυμπιονίκες του Πεκίνου τα πριμ τους. Επιπλέον δεν έχει προχωρήσει η ικανοποίηση των θεσμικών αιτημάτων της Ομοσπονδίας, που αφορούν κύρια τον τρόπο εκλογής των μελών της ΕΠΕ, ούτε έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο».

«Οι επιπτώσεις της απαξίωσης από πλευράς Πολιτείας αγγίζουν όλο το ελληνικό παραολυμπιακό κίνημα, το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικού και οικονομικού μαρασμού. Ήδη τα σωματεία βάζουν λουκέτο το ένα πίσω από το άλλο, αφού δεν είναι σε θέση να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, ενώ και εμείς από την πλευρά μας αδυνατούμε να τα βοηθήσουμε, αφού και η Επιτροπή δεν έχει λάβει ούτε ευρώ από την ετήσια τακτική επιχορήγηση του 2010. Βρισκόμαστε περίπου δύο χρόνια πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα προβλήματά μας και τις αγωνίες μας. Αγνοούν τις επιτυχίες που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τελευταία εξ αυτών την 3η θέση στο ομαδικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ξιφασκίας με αμαξίδιο που διεξάγεται στο Παρίσι. Θα μας βρουν όμως απέναντί τους, αφού ουδείς δεν σκοπεύει να μείνει με σταυρωμένα χέρια σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για το Κίνημα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης.