Νωρίτερα σήμερα το πρωί, το Tvxs ανάρτησε ένα θέμα για τον επικεφαλής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας Παναγιώτη Χιονίδη, ο οποίος εργάζεται ως δεσμοφύλακας στις φυλακές της πόλης . Σύμφωνα με τα όσα είχε διηγηθεί στον Στέλιο Κούλογλου, ο κ. Χιονίδης είχε προσπαθήσει πέρυσι τον Οκτώβριο να κατέβει στις εκλογές του Σωματείου με έναν ανεξάρτητο συνδιασμό, απόπειρα που αντιμετωπίστηκε με εχθρότητα και απειλές από άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Ads

Επειδή ο κ. Χιονίδης επέμεινε να παραστεί στην εκλογικοαπολογιστική συνέλευση πριν τις εκλογές εν ώρα υπηρεσίας τιμωρήθηκε, όπως υποστήριξε ο ίδιος, για εγκατάλειψη θέσης με ένα εξοντωτικό οικονομικό πρόστιμο (843 ευρώ μηνιαίως για 6 μήνες στο βασικό μισθό) και χωρίς καν να έχει απολογηθεί για τα παραπτώματα για τα οποία κατηγορήθηκε Η ανάρτηση του Tvxs στηρίχθηκε στη μαρτυρία του ίδιου, καθώς και σε ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ και 25 Σωματείων που κατήγγειλαν χθες με κοινή ανακοίνωση τους το όλο περιστατικό ως συνδικαλιστική αλλά και πολιτική δίωξη.

Εν τω μεταξύ, μετά την χθεσινή ανακοίνωση των σωματείων, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέψευσε κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς του κ. Χιονίδη και το ίδιο έκανε εκπρόσωπος του σε σημερινή συνομιλία με το Tvxs. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το μοναδικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί στον κ. Χιονίδη χρονολογείται «πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, στις 23 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους, από την τότε ηγεσία του Υπουργείου με απόφαση του γενικού γραμματέα Α. Ανδρεουλάκου» και αφορούσε άλλο πειθαρχικό παράπτωμα. Οσο για το ποσό του προστίμου δεν ήταν το αναφερόμενο «αλλά ίσο με τις αποδοχές 10 ημερών, δηλαδή συνολικού ύψους 395 ευρώ»

Το Tvxs.gr επικοινώνησε ξανά με τον κ. Χιονίδη και του ζήτησε τα στοιχεία από το επίσημο έγγραφο της τιμωρίας του. Απάντησε ότι η ποινή τού ανακοινώθηκε προφορικά από το Γραφείο Προσωπικου των Φυλακών, αλλά δεν θυμόταν ποιά μέρα ακριβώς και από ποιούς υπαλλήλους τού έγινε η ανακοίνωση. Ως προς το ύψος της ποινής, είπε ότι στην ίδια συνάντηση δεν του ανακοινώθηκε κανένα ποσό. Συμπέρανε το ύψος επειδή ο μισθός του τον Σεπτέμβριο ήταν λιγότερος κατά 843 ευρώ αλλά δεν μπόρεσε να εξηγήσει από που είχε εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η ποινή ήταν εξαμηνιαία. Πρόσθεσε ότι, όταν είδε ότι ο μισθός του ήταν μειωμένος, τηλεφώνησε στο υπουργείο στην Αθήνα , απ όπου τον πληροφόρησαν ότι τα χρήματα είχαν παρακρατηθει λόγω της τιμωρίας του. Ο κ. Χιονίδης δεν θυμόταν σε ποιό γραφείο ακριβώς είχε τηλεφωνήσει, ούτε με ποιόν είχε μιλήσει.

Ads

Από την έρευνα του Tvxs και συνομιλίες με τις δυο πλευρές, προκύπτει ότι για το περιστατικό της παρουσίας του κ. Χιονίδη σε συνέλευση εν ώρα υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε ‘Ενορκη Διοικητική Εξέταση με την κατηγορία της εγκατάλειψης θέσης εν ώρα εργασίας. Ο κ. Χιονίδης απολογήθηκε γραπτώς στις 15 Σεπτεμβρίου του 2010, παρά τα όσα είχε υποτηρίξει ο ίδιος και οι ανακοινώσεις, που ήθελαν να τιμωρείται χωρίς καν να του δοθεί η ευκαιρία να απολογηθεί. Για την υπόθεση δεν έχει όμως υπάρξει απόφαση και επομένως δεν υπάρχει ούτε ποινή. Μετά απ αυτά, το Tvxs απέσυρε την προηγούμενη ανάρτηση και ζητά συγνώμη από τους αναγνώστες του για τo μπλέξιμο.