Μοιάζει παράδοξο, αλλά δεν εκπλήσσει καθόλου όσους έχουν παρακολουθήσει τη πορεία ενός site που σε άλλες χώρες αποτελεί πηγή ενημέρωσης, αλλά εδώ δεν έχει καμμια σχέση με τον αναρχισμό ή το αντιεξουσιαστικό κίνημα: σε περισπούδαστο, μακροσκελές άρθρο-κριτική στο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Χρονικό μιας προαναγελθείσας δολοφονίας» που δημοσιεύει το stalin(indy)media , εγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επειδή δεν… εξεγέρθηκε όταν προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ!!Σαν να μην έφτανε αυτό, το τελευταίο κριτικάρεται γιατί δεν φιλοξένησε και τη θέση της αστυνομίας

Ads

Οπως συνήθως συμβαίνει με τα κείμενα του stalin(indy)media, έτσι και το συγκεκριμμένο περιέχει σειρά από διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες. Καταλογίζει πχ. στο ντοκιμαντέρ ότι «αποσιωπήθηκε ο διεθνής αντίκτυπος της δολοφονίας», ενώ υπάρχει γι αυτό ειδική αναφορά, αναφέρει ότι ο (φωτογράφος) Κώστας Τσιρώνης δηλώνει σε κάποια στιγμη του ντοκιμαντέρ ότι φωτογράφησε μια γυναίκα με ταγιέρ η οποία κρατούσε πέτρα, ενώ κάτι τέτοιο δεν λέγεται από τον Τσιρώνη κλπ κλπ.(το ντοκιμαντέρ εδώ και όλο το σενάριο εδώ). Αρκεί να προσθέσει κανείς ότι η αρθογράφος κριτικάρει το ντοκιμαντέρ γιατί δεν φιλοξένησε και τη γνώμη της αστυνομίας: « θεωρώ ότι ήταν επιβεβλημένη η παρουσία εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, έτσι ώστε να μας εξηγήσει το γιατί επιχειρήθηκε η συγκάλυψη της δολοφονίας και ποια μέτρα ελήφθησαν στη συνέχεια ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα» !!

Ας σημειωθεί εδώ ότι το indymedia λειτουργεί με sponsoring το ελληνικό κράτος(του οποίου χρησιμοποιεί το server) και ότι πρόσφατα άσκησε κριτική στο Tvxs και το Στέλιο Κούλογλου επειδή καυτηρίασε δημοσίως τη συμμετοχή των νεοναζί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και τον κίνδυνο που εκπροσωπούν. Δεν αποτελεί λοιπόν κεραυνο εν αιθρία το κάλεσμα στο ΕΣΡ να παρέμβει ώστε να διορθωθούν τα… κακώς κείμενα:

« Το υπερευαίσθητο ΕΣΡ πού ήταν όταν εσείς προβάλατε και προσβάλατε αυτές τις εικόνες; Πώς γίνεται τα μέλη του να σοκάρονται περισσότερο από ένα φιλί ομοφυλοφίλων σε σειρά μυθοπλασίας και να μην εξεγείρονται όταν χρησιμοποιείται σε ρεπορτάζ η πραγματική εικόνα του άψυχου κορμιού ενός άγρια δολοφονημένου αθώου 15χρονου τη στιγμή που δημοσιογραφικά δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα; »

Ads

Στην ιστορία του παγκόσμιου αντιεξουσιαστικού κινήματος, δεν πρέπει να υπάρχει παρόμοια περίπτωση όπου να ζητείται από κρατική αρχή να παρέμβει κατασταλτικά και να ασκήσει λογοκρισία. Δημοσιεύουμε παρακάτω όλοκληρο το κωμικοτραγικό κείμενο που έχει και το πομπώδη τιτλο Τουμπεκί Χωρίς Σύνορα – Ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις από τον Σ. Κούλογλου

Όταν κάποιος συγγράφει και σκηνοθετεί το χρονικό ενός εγκλήματος, αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κάνει είναι να παρουσιάσει τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων, το αίτιο και το αιτιατό, έτσι ώστε ο θεατής/αναγνώστης/ακροατής να αποκομίζει στο τέλος μια πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα για το πώς και γιατί, για τα κίνητρα και τη βαρύτητα της εγκληματικής πράξης.
Όπως περιγράφεται η διαδικασία παραπάνω, ίσως ν’ ακούγεται απλή και εύκολη: βρίσκεις τους κεντρικούς «ήρωες»/χαρακτήρες που καθορίζουν την πλοκή, τους τοποθετείς στο αντίστοιχο «σκηνικό» και περιγράφεις τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν, υποστηρίζοντας το όλο σενάριο με ντοκουμέντα και μαρτυρίες.

Στην πραγματικότητα, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ειδικά στην περίπτωση που κάποιος ερευνά τη στυγερή και προμελετημένη δολοφονία ενός αθώου παιδιού από αυτόν που υποτίθεται ότι προστατεύει την ασφάλεια και τη ζωή του (εδώ ας γελάσουμε όλοι μαζί), πρέπει να εξετάσει πολλές επιπλέον παραμέτρους, πολιτικές και κοινωνικές. Και οφείλει ο ερευνητής να είναι 1000 φορές προσεκτικότερος, αν αυτή η δολοφονία ενεργοποίησε ισχυρούς μηχανισμούς κοινωνικής ανυπακοής –που ακόμα διατηρούνται και ενδυναμώνονται- ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Εν ολίγοις, δεν πρόκειται για ένα έγκλημα πάθους του οποίου το χρονικό μπορείς να «στολίσεις» με κάθε είδους συγκινησιακά στοιχεία. Αντίθετα, μια προμελετημένη δολοφονία με τόσο μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό αντίκτυπο, πρέπει να εξετάζεται με αδιαπραγμάτευτα αντικειμενικά κριτήρια, ν’ αναδεικνύει όλες τις αντικρουόμενες οπτικές και να εξαντλεί τη δυνατότητα να βρει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα.

[Συγγνώμη για τη σύντομη διάλεξη περί αντικειμενικότητας στη δημοσιογραφία κύριε Κούλογλου, αλλά στο πανεπιστήμιο αυτά μας δίδαξαν έγκριτοι συνάδελφοί σας (αριστεροί ως επί το πλείστον) με 30 και 40 χρόνια προϋπηρεσία στο ρεπορτάζ.]

Στη δική σας περίπτωση, η απαίτηση για αντικειμενικότητα ίσως είναι ακόμα πιο επιτακτική, εφόσον (όπως το παρουσιάζετε ο ίδιος) «διωχθήκατε» από την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή «αποκαλύψατε την αλήθεια» για τη γενιά των 700 ευρώ. Φαίνεται όμως, ότι από την στιγμή που η τωρινή κυβέρνηση αναγνώρισε την ηρωική σας στάση στα πεδία των δημοσιογραφικών μαχών και σας αποκατέστησε, η αντικειμενικότητά σας κάμφθηκε τρόπον τινά ή/και χάθηκε στο δρόμο προς το χουντοσοσιαλισμό.
Τι ήταν τελικά αυτό που μας προσφέρατε λοιπόν με «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας»; Ρεπορτάζ ή κάτι άλλο;

Καταρχήν σίγουρα ήταν μια μεθοδευμένη προσπάθεια διέγερσης του θυμικού. Βασικός στόχος ήταν να συγκινηθούμε κατά το δυνατόν (πιθανότατα για να ξεχάσουμε τα υπόλοιπα) και αυτό δε θα μπορούσε να επιτευχθεί πιο αποτελεσματικά παρά μόνο με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού που σχετιζόταν άμεσα ή έμμεσα με τη ζωή και τον άδικο θάνατο του Αλέξη.

Όλο λοιπόν το «ρεπορτάζ» ήταν επενδυμένο ηχητικά με μουσική των PinkFloyd(αγαπημένοι του Αλέξη), ενώ παρακολουθήσαμε videoαπό προσωπικές στιγμές του, είδαμε πλήθος φωτογραφιών του, καθώς και φωτογραφία του δώρου που σκόπευε να χαρίσει εκείνο το βράδυ στην κοπέλα που του άρεσε. Ανατριχιαστικό αποκορύφωμα, οι φωτογραφίες του Αλέξη ΜΕΤΑ θάνατον.

Το γεγονός ότι στο «ρεπορτάζ» συμμετείχε με την προσωπική του μαρτυρία φίλος της οικογένειας, προβλήθηκε για πρώτη φορά το DVDτης αναπαράστασης που χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο, ενώ υπήρξε και πληθώρα προσωπικού υλικού του Αλέξη, με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είχατε κύριε Κούλογλου την συναίνεση και την έγκριση της οικογένειας για το τελικό αποτέλεσμα του υποτιθέμενου ρεπορτάζ σας.
Επειδή όμως προσωπικά θεωρώ ότι η προβολή του προσώπου του Αλέξη με

τά θάνατον, του άψυχου κορμιού του στο τραπέζι του νεκροτομείου και της τρύπας από τη σφαίρα στο στήθος του αποτελούν προσβολή στη μνήμη του νεκρού, αλλά και επειδή υποχρεούμαι φασιστικά, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, να πληρώνω τον μισθό σας, επειδή λοιπόν είστε υπόλογος σε όλη την ελληνική κοινωνία (και όχι μόνο), ΑΠΑΙΤΩ μια απάντηση στο πρώτο μου ερώτημα:
Τι εξυπηρετεί, δημοσιογραφικά και σε επίπεδο ρεπορτάζ η προβολή παρόμοιων εικόνων; Τι σκεφτόσασταν όταν αποφασίσατε ότι θα ήταν καλό, σκόπιμο και δεοντολογικό να δείξετε το σώμα ενός νεκρού παιδιού;

Το υπερευαίσθητο ΕΣΡ πού ήταν όταν εσείς προβάλατε και προσβάλατε αυτές τις εικόνες; Πώς γίνεται τα μέλη του να σοκάρονται περισσότερο από ένα φιλί ομοφυλοφίλων σε σειρά μυθοπλασίας και να μην εξεγείρονται όταν χρησιμοποιείται σε ρεπορτάζ η πραγματική εικόνα του άψυχου κορμιού ενός άγρια δολοφονημένου αθώου 15χρονου τη στιγμή που δημοσιογραφικά δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα;

Γιατί το κάνατε κύριε Κούλογλου; Για να θυμηθούμε πώς πέθανε; Πιστεύετε ειλικρινά πως έχει ή μπορεί να ξεχάσει κανείς μας το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό και το τι ακολούθησε; Χιλιάδες παιδιά πόνεσαν σα να ήταν εκείνα στη θέση του, χιλιάδες μάνες έκλαψαν σα να δολοφονήθηκε το δικό τους παιδί, αναρίθμητοι άνθρωποι ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ βγήκαν στους δρόμους και εξέφρασαν την οργή τους με όποιο μέσο διέθεταν.

Επομένως, εφόσον ούτε ξεχνάμε (και δε θα ξεχάσουμε ποτέ) ούτε μάθαμε κάτι καινούριο από το συγκεκριμένο υλικό, ποιες ήταν ακριβώς οι προθέσεις σας; Μήπως να μας διαφύγει –μέσω της υπέρμετρης συγκινησιακής φόρτισης- η ουσία και το πώς εσείς αποφύγατε να την αναλύσετε;
Το επόμενο ερώτημά μου σχετίζεται με την προέλευση των μαρτυριών που χρησιμοποιήσατε για να στηρίξετε το «ρεπορτάζ» σας. Εφόσον η δολοφονία του Αλέξη είχε σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις, από μόνος σας κρίνατε σωστό ότι καλό θα ήταν να παρουσιάσετε μαρτυρίες εκπροσώπων κομμάτων και κάποιων από τα τότε κυβερνητικά στελέχη.

Ερώτηση κρίσεως: Εμένα μου διέφυγε ή δεν συμπεριλάβατε καμία απολύτως μαρτυρία στελέχους του ΠΑΣΟΚ που, στο κάτω-κάτω, το 2008 ήταν στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης; Το μόνο που είδαμε από ΠΑΣΟΚ στο «ρεπορτάζ» σας ήταν το καθόλου στημένο πλάνο του ΓΑΠ που, συγκινημένος και χαμηλοβλεπούσος πάει να αφήσει ένα κεράκι στη μνήμη του Αλέξη.

Είδαμε βεβαίως άλλες σπουδαίες προσωπικότητες, τις οποίες «χαϊδέψατε» αρκούντως και σύμφωνα με το αν σας συνέφερε ή όχι: Τον εγκληματία φασίστα Προκόπη Παυλόπουλο που δεν του κάνατε καμία δύσκολη ερώτηση για να τον εκθέσετε, αλλά τον αφήσατε να λέει το παραμυθάκι του, την στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι αυτό το καθήκι (μαζί με τους ομοίους του) είναι ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, της απόπειρας συγκάλυψής της, αλλά και της νομιμοποιημένης βίαιης συμπεριφοράς των μπάτσων στις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν. Όμως εσείς κύριε Κούλογλου προτιμήσατε να αρκεστείτε σε γελοία εξυπνακίστικα σχόλια περί «γιαγιάς που ψεκάστηκε», σε μαρτυρίες γιατρών για τις δολοφονικές προθέσεις των μπάτσων και σε απλά πλάνα τραυματισμένων διαδηλωτών.

Κουβέντα (στον Προκόπη) για τα 14χρονα κοριτσάκια που οι μπάτσοι έσερναν απ’ τα μαλλιά και κλώτσαγαν, κουβέντα για τα ανοιγμένα κεφάλια συντρόφων, κουβέντα (στον Προκόπη) για τη φωτογραφία του Τσιρώνη που δείχνει το γουρούνι στην πορεία να προτάσσει εν ψυχρώ το υπηρεσιακό του περίστροφο. Εξάλλου, αναφερθήκατε εκτενώς στο «ρεπορτάζ» σας στη συγκεκριμένη φωτογραφία και την απόλυση του Τσιρώνη, οπότε ποιος ο λόγος να συγχύσετε περαιτέρω τον Προκόπη; Περασμένα-ξεχασμένα…

Πέραν όμως αυτού, ανάλογα λιβανίσατε και τον Τσίπρα, ο οποίος εμφανίστηκε ως ο οσιομάρτυρας της περίστασης και το «καλό παιδί» που πήγανε όλοι να φάνε επειδή το κόμμα του έφτανε τότε στις δημοσκοπήσεις το 18,4%. Ο μικρός και αθώος Τσίπρας φάνηκε και σοκαρισμένος όταν κατέβαινε την Αλεξάνδρας και «ξαφνικά» νεαροί ντυμένοι στα μαύρα (λυπήσου μας με τα στερεότυπα) άρχισαν να τα σπάνε. Βλέπεις, όταν ο μικρός και αθώος Τσίπρας ήταν χωμένος μέχρι τα μπούνια στις καταλήψεις του ’90, βαρούσε τους μπάτσους με πανάκι Swifferγια να μην τους τραυματίσει.

Μήπως θα έπρεπε να τον ρωτήσετε και για το αν υπήρξε οποιαδήποτε κομματική σκοπιμότητα στην στάση που κράτησε ο Συνασπισμός κατά το Δεκέμβρη του ’08; Μήπως η στάση τους δεν είχε κανένα θεμέλιο ιδεολογικό αλλά εξυπηρετούσε καθαρά τον «εναγκαλισμό» μελλοντικών ψηφοφόρων και τη δημιουργία της εικόνας «έχουμε νεούδι αρχηγό κόμματος και αγαπάμε τους νέους/είμαστε μαζί σας, ψηφίστε μας όταν αποκτήσετε δικαίωμα ψήφου»; Μήπως η μετέπειτα πορεία του Συνασπισμού απέδειξε ότι η τότε στάση του ήταν ξεκάθαρα συγκυριακή και οπορτουνιστική; Μήπως από τότε κάμφθηκε σημαντικά το «επαναστατικό» τους φρόνημα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι όχι η μάχη στο δρόμο, αλλά η εσωτερική κομματική διαμάχη για οφίτσια και εξουσία; Μήπως οι υποτιθέμενοι επαναστάτες όχι μόνο δεν είναι επαναστάτες, αλλά αποτελούν άλλοθι του συστήματος;

Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω και για την συγκινητική πληροφορία ότι ο Καραμανλής λειτούργησε ως «Κώστας» και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να μην υπάρξουν και άλλα θύματα. Αν λοιπόν ο «Κώστας» είναι τόσο καλός άνθρωπος, πώς αντικρούει τις εκατοντάδες μαρτυρίες διαδηλωτών και γιατρών για αστυνομική βία; Ο μπάτσος που έβγαλε το όπλο στην πορεία το έκανε για να μην υπάρξουν άλλα θύματα; Οι μπάτσοι που βαρούσαν επί τούτου στο κεφάλι το έκαναν για να μας προστατεύσουν;

Με ποιο θράσος κύριε Κούλογλου και βάσει ποιου δημοσιογραφικού ήθους περιλαμβάνετε το αισχρό αυτό σχόλιο στο «ρεπορτάζ» σας χωρίς να το αντικρούσετε καν, όχι με δικά σας σχόλια, αλλά με αντιπαραβολή υπαρκτών και αδιαμφισβήτητων ντοκουμέντων; Αυτό εσείς το αποκαλείτε δημοσιογραφία;

Βεβαίως, τα παραπάνω πρέπει να τα συνδυάσουμε και με μια άλλη σημαντικότατη απουσία από το «ρεπορτάζ» σας: αυτή της Ελληνικής Αστυνομίας. Εφόσον τη δολοφονία τη διέπραξε μπάτσος, θεωρώ ότι ήταν επιβεβλημένη η παρουσία εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, έτσι ώστε να μας εξηγήσει το γιατί επιχειρήθηκε η συγκάλυψη της δολοφονίας και ποια μέτρα ελήφθησαν στη συνέχεια ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Επιπλέον, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς το σοσιαλιστικό και ανθρώπινο ΠΑΣΟΚ (που τότε καταδίκαζε και τη δολοφονία και την αστυνομική βία που ακολούθησε), έχει αλλάξει την ΕΛΑΣ και έχει πάρει μέτρα για εξάλειψη της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Εδώ όμως ξαναγελάμε, γιατί υπάρχουν αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι η αστυνομική βία όχι μόνο δεν έχει παταχθεί, αλλά αντίθετα ενθαρρύνεται και διογκώνεται από τους «καλούς σοσιαλιστές». Τα χτυπήματα με ανάποδο γκλομπ, οι επιθέσεις σε συναδέλφους σας, οι μαζικές προσαγωγές διαδηλωτών άνευ λόγου και αιτίας, οι μαζικές έφοδοι σε καταλήψεις, τα εξευτελιστικά σχόλια και η σωματική βία που ασκούν τα γουρούνια είναι καταγεγραμμένα σε εικόνες, μαρτυρίες και videoΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ. Πολλά, δε, από αυτά τα ντοκουμέντα τα έχετε ανεβάσει και εξακολουθείτε να τα ανεβάζετε στο tvxs.gr. Προφανώς όμως αυτού του είδους το υλικό σας ενδιαφέρει μόνο σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα του tvxs, καθώς, όσο αυτή αυξάνεται, τόσο περισσότερο διαφημιστικό χώρο μπορείτε να πουλήσετε και να κονομήσετε. Κατά τ’ άλλα, όμως, έχετε το θράσος να ζητιανεύετε φραγκοδίφραγκα από τον καθένα μας για να μπορέσει να συνεχίσει το tvxsτον «αγώνα» του για αντικειμενική και ελεύθερη πληροφόρηση –ρε σα δεν ντρεπόμαστε…

Όπως γίνεται αντιληπτό, όλα είναι θέμα χρημάτων κύριε Κούλογλου. Είναι προφανές ότι δεν έχετε καμία διάθεση πλέον να δαγκώσετε το χέρι που σας ταίζει, το μάθημά σας το μάθατε καλά…
Όλα τα παραπάνω όμως δεν είναι τα μοναδικά που «ξεχάσατε» στο πλαίσιο του «αντικειμενικού ρεπορτάζ» σας. Σας διέφυγε τελείως, όπως φαίνεται, και ο διεθνής αντίκτυπος της δολοφονίας του Αλέξη, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου, τα ειλικρινή δάκρυα και η οργή ανθρώπων που, ζώντας σε τελείως διαφορετικές πραγματικότητες, ένωσαν τη φωνή τους με τη δική μας, οι εκατοντάδες συντρόφων από διαφορετικές χώρες που ήρθαν στην Ελλάδα για να βγουν στο δρόμο μαζί μας.

Βεβαίως, καθόλου δε συμφέρει το σύστημα να μας θυμήσετε αυτή την στιγμή ότι υπάρχει ένα ισχυρό διεθνοποιημένο κίνημα κατά της κρατικής βίας, με όποιον τρόπο και αν εκδηλώνεται αυτή. Δε συμφέρει ούτε εσάς ούτε τα αφεντικά σας να γνωρίζουμε ότι αυτά που μας ενώνουν με άλλους λαούς είναι πιο ουσιώδη και σημαντικά από αυτά που υποθετικά μας χωρίζουν. Δε σας συμφέρει να παραδεχτείτε δημόσια πως ό,τι και αν κάνουν, όσο και αν μας χτυπήσουν, όσους από μας και αν δολοφονούν, εμείς γινόμαστε δυνατότεροι και πιο αποφασισμένοι.

Η αποσιώπηση του διεθνούς αντίκτυπου της δολοφονίας του Αλέξανδρου εξυπηρετεί βεβαίως στο 100% και τους σκοπούς της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Όσο εντείνεται η ανάγκη για μια υποταγμένη, εξευτελισμένη και τρομοκρατημένη παγκόσμια κοινωνία, τόσο πιο απαραίτητη καθίσταται η κρατική προπαγάνδα και η διαστρέβλωση/αποσιώπηση γεγονότων που ενδεχομένως οδηγήσουν σε διεθνή κοινωνική εξέγερση. Αν μας πείσουν ότι είμαστε μόνοι μας, αν μας πείσουν ότι η Χούντα που αντιμετωπίζουμε είναι δική μας αποκλειστικότητα και δεν αφορά άλλους, αν μας τρομοκρατήσουν επαρκώς ώστε να μην αντιστεκόμαστε, τότε η επιβολή του απολυταρχικού καπιταλισμού –και ό,τι αυτή συνεπάγεται- είναι δεδομένη.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε κύριε Κούλογλου; Υποθέτω πως συμφωνείτε, αλλιώς δε θα είχατε πρώτη μούρη στο tvxsτον Τσόμσκι, την Κλάιν και τον Μουρ. Αν όμως όντως συμφωνείτε γιατί, αντί π.χ. να μας δείχνετε επί 8 δευτερόλεπτα το πρόσωπο του Αλέξη μετά θάνατον στο νεκροτομείο, δεν αξιοποιήσατε αυτό τον τηλεοπτικό χρόνο για να μας πείτε πώς ο θάνατός του συγκίνησε και παρακίνησε για δράση χιλιάδες ανθρώπων ανά τον κόσμο; Και αν διαφωνείτε, για ποιο λόγο φιλοξενείτε στο tvxsόλο αυτό το «αντισυστημικό» υλικό; Πώς συνάδει αυτό με το γεγονός ότι επί της παρούσης το ίδιο το σύστημα αποτελεί το βασικό χρηματοδότη σας;

Μαζί όμως με το διεθνή αντίκτυπο, «ξεχάσατε» ν’ αναφερθείτε εκτενώς και στον αντίκτυπο που είχε η δολοφονία του Αλέξη στην ελληνική κοινωνία. Σε ένα σημείο του «ρεπορτάζ» ο Τσιρώνης σας έδωσε ωραιότατη «πάσα» λέγοντας ότι κάποια στιγμή, εν μέσω των κινητοποιήσεων, συνέλαβε με το φακό του την εικόνα μιας καθωσπρέπει γυναίκας με ταγέρ η οποία κρατούσε μια πέτρα προφανώς για να τη ρίξει στα ΜΑΤ. Να σας ενημερώσω κύριε Κούλογλου ότι αυτή η γυναίκα δεν ήταν η μόνη «καθωσπρέπει» που βγήκε στους δρόμους. Αν θυμάστε, υπήρξαν πολλοί «καθωσπρέπει» πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, που μπήκαν μπροστά στα ΜΑΤ για να εμποδίσουν τη σύλληψη, τον προπηλακισμό και τον ξυλοδαρμό ανήλικων παιδιών. Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν μανάδες, πατεράδες, γιαγιάδες και παππούδες, «ευυπόληπτοι πολίτες» που μπορεί μέχρι εκείνη την στιγμή να μην είχαν λάβει ποτέ μέρος σε διαδηλώσεις, όμως τους ένωσε ο πόνος και η οργή για τον άδικο χαμό ενός παιδιού που μπορεί να ήταν δικό τους, καθώς και η γνώση ότι η σαπίλα έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Αντί λοιπόν να σταθείτε σε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός, παίξατε για άλλη μια φορά το παιχνίδι του συστήματος, αφήνοντας να εννοηθεί με το κείμενο και τα πλάνα που χρησιμοποιήσατε ότι ο Δεκέμβρης ήταν απλά μια εκδήλωση νεανικής οργής, κατά τη διάρκεια της οποίας οι «κακοί» κουκουλοφόροι έκαψαν την Αθήνα. Και μια που το θυμήθηκα: το οπτικό υλικό (videoκαι φωτογραφίες) που αποδεικνύει τη δράση παρακρατικών, ασφαλιτών και χρυσαυγιτών κατά το Δεκέμβρη του ΄08, το ξεχάσατε ή δεν μπορούσατε να το βρείτε; Ήταν πιο εύκολο ίσως να βρείτε τις φωτογραφίες από το νεκροτομείο;

Και πώς και δεν κάνατε καμιά αναφορά στο γεγονός ότι, 2 χρόνια μετά και παρά το γεγονός ότι έχουμε σοσιαλιστική κυβέρνηση, η κατάσταση σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο είναι πολύ χειρότερη; Μήπως επειδή, αν κάνατε αναφορά στην εξαθλίωση που βιώνουμε καθημερινά, κάποιοι (μπορεί και πολλοί) ίσως σκέφτονταν ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ -και ακόμα περισσότερο από το Δεκέμβρη του ’08- πρέπει ν’ αντισταθούμε δυναμικά και έμπρακτα;
Μήπως η αποσιώπηση ΚΑΙ αυτού σχετίζεται με το ποια είναι τα αφεντικά σας; Μήπως τελικά, κύριε Κούλογλου, δεν έχετε καμία σχέση με την εικόνα τουΚολοκοτρώνη της μαχόμενης δημοσιογραφίας που καλλιεργείτε τόσα χρόνια;

Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινίσω κάποια πράγματα γιατί είμαι σίγουρη ότι πάλι θα εξαπολύσετε την συνήθη παπαρολογία περί «στάλινmedia» και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με την κατινιά σας.
Πρώτον: αν θεωρείτε το indymediaμέσο σταλινικού προσανατολισμού και ύφους, σταματήστε να το χρησιμοποιείτε τόσο συχνά ως πηγή για να εμπλουτίζετε το περιεχόμενο του tvxs. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ανακόλουθο από τη μία να προπηλακίζετε ένα μέσο επειδή μέσω αυτού σας ασκείται κριτική και από την άλλη να παραπέμπετε στο περιεχόμενό του όποτε σας συμφέρει.
Δεύτερον: Οι απόψεις που εκφράζω είναι προσωπικές και το «σταλινικό» κατ’ εσάς indymedia μου δίνει τη δυνατότητα να τις μοιραστώ και με άλλους χωρίς καμία λογοκρισία. Μαζί με μένα, μέσω του indymedia, εκφράζεται ελεύθερα και μια μεγάλη συλλογικότητα ατόμων που έχουν το απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας λόγου και έκφρασης. Αν αυτό το θεωρείτε σταλινικό, τότε μάλλον πρέπει να το ρίξετε στο διάβασμα γιατί στην πολιτική θεωρία αποδεικνύεστε ανεπαρκής.
Τρίτον: Αν είστε τόσο «αντι-στάλιν», «δημοκράτης», «μαχόμενος» και «καθαρός» ανεβάστε το παρόν κείμενο στο tvxs. Σας θέτω μια σειρά ερωτημάτων που βασίζονται σε υπαρκτά στοιχεία και επαγωγική λογική, απαιτώ να μου απαντήσετε με αδιάσειστα επιχειρήματα, όπως οφείλετε.
Και ένα τελευταίο μήνυμα κύριε Κούλογλου, προς εσάς και τους ομοίους σας:

ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΧΗ, ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ!

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΟΡΚΟΣ…