Στοιχεία χρηστών του που είχαν γράψει αντισημιτικά μηνύματα έδωσε στις γαλλικές αρχές το Twitter, μετά από μήνυση μιας ομάδας Εβραίων φοιτητών.

Ads

Το γαλλικό δικαστήριο διέταξε την εταιρεία να παράσχει στοιχεία, ύστερα από την προσφυγή της Ένωσης Εβραίων Φοιτητών Γαλλίας (UEJF). Η UEJF κατέθεσε αγωγή ύψους 38,5 εκατ. ευρώ εναντίον του Twitter, για την ανικανότητα του παγκόσμιου δικτύου να συμμορφωθεί με τις επιταγές της γαλλικής νομοθεσίας.
 
Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ κάλεσε την αμερικανική εταιρεία να συμμορφωθεί με την εντολή του δικαστηρίου.
 
Το Twitter έδωσε δικαστική μάχη επί μήνες, ωστόσο την Παρασκευή η εταιρεία, ανακοίνωσε ότι έδωσε τις πληροφορίες σε έναν ανακριτή στο Παρίσι.
 
«Ανταποκρινόμενοι σε ένα βάσιμο νομικό αίτημα, το Twitter παρείχε στον ανακριτή του Παρισιού, τα στοιχεία συγκεκριμένων χρηστών, που παραβίασαν τη γαλλική νομοθεσία», ανακοίνωσε η εταιρεία.
 
Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι New York Times, κορυφαίοι νομικοί υποστηρίζουν ότι το Twitter θα μπορούσε να αντισταθεί περισσότερο, ζητώντας από τις γαλλικές αρχές να καταθέσουν την αίτησή τους στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας.