Εκτός ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τέθηκαν αιφνιδιαστικά χθες, αφού παραιτήθηκαν και οι πέντε εκλεγμένοι δημοσιογράφοι (μέλη της ΕΣΗΕΑ) στη διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης. Για τη νέα ηγεσία του ΔΣ προτάθηκε ως ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών η 27η Φεβρουαρίου.

Ads

Χθες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο Γιώργος Βλαβιανός (μέλος ΔΣ), η Ελένη Δελβινιώτη (μέλος ΔΣ), Αργύρης Δεμερτζής (Γ.Γ.), Παναγιώτης Τσούτσιας (πρόεδρος ΤΥΠ), ενώ στη συνέχεια παραιτήθηκε και η πρόεδρος, Ελένη Σπανοπούλου.
 
Όπως σημειώνει η ίδια η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ε. Σπανοπούλου, «ο κύριος λόγος των παραιτήσεων συνοψίζεται στο γεγονός ότι μετά την επεισοδιακή γενική συνέλευση της 23ης Ιουνίου 2012 κατά την οποία αμφισβητήθηκε η ικανότητα της Διοίκησης να προστατέψει και να διαχειριστεί τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ στις τραγικές για τη χώρα και το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα συνθήκες, ζητήθηκε από τις 4 ενώσεις, τα μέλη των οποίων είναι και μέλη του ΕΔΟΕΑΠ, με αλλεπάλληλες προσκλήσεις να ορίσουν από κοινού ανεξάρτητη αρχή για τον πλήρη διαφανή και έγκυρα πιστοποιημένο έλεγχο της διαχείρισης των αποθεματικών του Ταμείου μας».

Σύμφωνα με την Ελένη Σπανοπούλου, επειδή οι ενώσεις δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αυτή προτάθηκε ως ημερομηνία διεξαγωγής αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του ΔΣ του Οργανισμού η 27η Φεβρουαρίου. Η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ δηλώνει ότι συντάσσεται απολύτως με τις θέσεις των συναδέλφων, μελών της ΕΣΗΕΑ, που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και διαμαρτύρεται για την άρνηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να προβεί στον ανεξάρτητο έλεγχο διαχείρισης των αποθεματικών του οργανισμού, όπως ζήτησαν τα μέλη της και μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Ιουνίου και, όπως σαφώς αποδέχθηκε και ρητά ζητήθηκε με τρεις επιμέρους επιστολές μέχρι σήμερα «δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση.

 

Στη δική τους επιστολή παραίτησης τα τέσσερα μέλη του ΔΣ (Βλαβιανός, Δελβινιώτη, Δεμερτζής, Τσούτσιας) αναφέρουν ότι «μετά τη θυελλώδη συνέλευση του Ιουνίου συνέχισαν και ενέτειναν τις προσπάθειές τους, ώστε ο Οργανισμός να παραμείνει όρθιος, δυνατός, με σύγχρονες υπηρεσίες και ανθρώπινο πρόσωπο…, ενώ στάθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων του κλάδου για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ ενάντια στην ισοπέδωση του ΕΟΠΥΥ και στην ανοιχτή πλέον απειλή υφαρπαγής του κύριου πόρου, του αγγελιοσήμου. Απειλή που παραμένει ανοιχτή…».

Ads