Μπορεί η διαφαινόμενη νίκη τους στις εκλογές για την Αμερικανική Γερουσία να μην ανακοινωθεί μέχρι αργά σήμερα το βράδυ, όμως οι Ρεπουμπλικάνοι μπορούν να αισθάνονται αισιόδοξοι αφού προηγούνται κατά πολύ στο σημαντικότερο δείκτη δημοφιλίας της εποχής μας: τους φίλους στο Facebook.

Ads

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του παρατηρητηρίου OhMyGov οι βουλευτές των Δημοκρατικών κατάφεραν να αυξήσουν τον αριθμό των διαδικτυακών τους φίλων κατά μόλις 26% σε σχέση με το εντυπωσιακό 49% των αντιπάλων τους. Συνολικά, 2.148.629 Αμερικανοί έχουν στείλει φιλική πρόσκληση στους Ρεπουμπλικάνους σε αντίθεση με τους 952.847 φίλους των Δημοκρατικών, ενώ σε σούπερσταρ του διαδικτύου φαίνεται πως ανακηρύσσεται ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος John McCain με 693.045 «φίλους.»

Τη στρατηγική σημασία των σάιτ κοινωνικής δικτύωσης στην προεκλογική περίοδο εκμεταλλεύτηκε πρώτος ο Barack Obama (με πάνω από 2 εκατομμύρια «φίλους» πριν τις εκλογές του 2008), αλλά φαίνεται πως οι «σύντροφοί» του στο Κογκρέσο δεν ακολούθησαν τη συνταγή της επιτυχίας του. Απομένει να δούμε αν οι ιντερνετικοί υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων θα αποδειχθούν καλοί φίλοι…