Η διοργάνωση κοκτέιλ πάρτι μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης είναι η νέα μόδα στη Γαλλία. Τα συγκεκριμένα πάρτι ξεκίνησαν τον Μάρτιο και αποτελούν ένα είδος ανεπίσημου διαγωνισμού μεταξύ των πόλεων, οι οποίες προσπαθούν να μαζέψουν όσους περισσότερους νέους μπορούν. Όμως το πάρτι της Πέμπτης στη Νάντη σημαδεύτηκε από το θάνατο ενός 21χρονου.

Ads

Ο άνδρας, μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του κοκτέιλ πάρτι που ονομάστηκε “Facebook aperitif” και στο οποίο παρευρέθηκαν περίπου 10.000 άνθρωποι, έπεσε από μία γέφυρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι γαλλικές αρχές έκαναν την Παρασκευή έκκληση για τη λήψη μέτρων ώστε να ελέγχονται τα κοκτέιλ πάρτι που διοργανώνονται μέσω του Facebook. “Δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσει κάτι τέτοιο”, είπε ο Jean-Marc Ayrault, δήμαρχος της Νάντης, στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Στη διάρκεια και μετά το πάρτι, η αστυνομία συνέλαβε στνολικά 41 άτομα με τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών, δημόσιας μέθης και πρόκλησης βίας. Τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένα άλλο πάρτι μέσω Facebook, στη Νάντη, δεκάδες νεαροί έχασαν τις αισθήσεις τους από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και 38 από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Ads

Ένα ακόμα Facebook aperitif έχει προγραμματιστεί να γίνει κοντά στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, στις 23 Μαΐου, και οι διοργανωτές αναμένουν τουλάχιστον 50.000 άτομα.