Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει το σύστημα διαπλοκής στα Μέσα Ενημέρωσης, δηλώνει ο Βασίλης Μουλόπουλος στο Real.gr. Πρώτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ο υπεύθυνος του τομέα Ενημέρωσης της Κουμουνδούρου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής είναι να σπάσει το μονοπωλιακό καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών. «Θα προχωρήσουμε άμεσα σε προκήρυξη αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών από μηδενική βάση» υπογραμμίζει και χαρακτηρίζει τους σημερινούς καναλάρχες «καταληψίες της δημόσιας περιουσίας».

Ads

 
O κ. Μουλόπουλος υποστηρίζει ότι η τροϊκανή κυβέρνηση «προσπαθεί με κάθε θεμιτό και αθέμιτο κυρίως τρόπο να καταστήσει άβατο προς τρίτους το «επάγγελμα του καναλάρχη».
 
«Ο όρος ελεύθερος ανταγωνισμός στα ΜΜΕ σήμερα αποτελεί ανέκδοτο», επισημαίνει ο Βασίλης Μουλόπουλος υπογραμμίζοντας ότι τα ΜΜΕ έχουν περάσει στα χέρια οικονομικών κέντρων εξουσίας που τα χρησιμοποιούν όχι για να παράγουν ενημέρωση, αλλά για να παράγουν επιχειρηματικά κέρδη στους ιδιοκτήτες τους.
 
«Για να πουλάνε ενέργεια, δρόμους, νερά, λιμάνια, όπλα. Αυτή η λειτουργία τους είναι αυτό που αποκαλούμε διαπλοκή. Δηλαδή: Χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης, ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής, πολιτική για παραγωγή χρήματος. Σήμερα τα ΜΜΕ είναι ζημιογόνα, ή μάλλον χρεοκοπημένα. Αν οι επιχειρηματίες βάζουν λεφτά σε ζημιογόνες επιχειρήσεις σημαίνει ότι από κάπου αλλού περιμένουν να τα πάρουν πίσω. Όπως, λοιπόν, είπα και προηγούμενα, αυτό το σύστημα διαπλοκής ο ΣΥΡΙΖΑ θα το σπάσει».
 
Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο ΕΣΡ κατηγορώντας το για «βρόμικο ρόλο» και «yesmen» της κυβέρνησης: «Θέλω εδώ να σημειώσω τον βρόμικο ρόλο που παίζει το ΕΣΡ, ιδίως τα τελευταία τρία χρόνια του Μνημονίου. Από Ανεξάρτητη Αρχή έχει μεταβληθεί σε “yesmen” της τροϊκανής κυβέρνησης, η οποία παρατείνει παράνομα τη θητεία του επ’ αόριστον. Το ΕΣΡ μοιράζει πρόστιμα σε σατιρικές εκπομπές που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση και στα Μνημόνια και αθωώνει καραμπινάτες παραβιάσεις του ραδιοτηλεοπτικού νόμου» επισημαίνει.
 
Ο Βασίλης Μουλόπουλος τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει το θεσμικό εκείνο πλαίσιο που θα κόψει τον ομφάλιο ρόλο της ΕΡΤ με τα κόμματα και την εκάστοτε κυβέρνηση, ενώ υπογραμμίζει ότι τα μέσα ενημέρωσης, κυρίως τα τηλεοπτικά, δεν παίζουν με ίσους όρους τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλοι βλέπουν ότι παίζουμε, όταν παίζουμε, σε εχθρικό γήπεδο με στημένο διαιτητή», αναφέρει, επισημαίνοντας ότι το χειρότερο είναι ότι τα τηλεοπτικά μέσα δεν παίζουν με ίσους όρους την ελληνική κοινωνία. «Έχουν μεταβληθεί στον ιδεολογικό βραχίονα του κόμματος του Μνημονίου. Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, ο εκφοβισμός της, είναι η βασική τους αποστολή» τονίζει.