Πέντε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι «κατέβασαν» στον υπολογιστή τους, μέσω μέσω torrent ή rapidshare, την ταινία που κέρδισε μεταξύ άλλων το φετινό βραβείο Όσκαρ Σκηνοθεσίας, The Hurt Locker, μηνύει η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, Voltage Pictures. Η εταιρεία παραγωγής έχει ταυτοποιήσει αρκετούς από τους κατόχους των ISPs που «κατέβασαν» την ταινία και υποστηρίζει πως η «πειρατεία» είναι υπεύθυνη για την πτώση που σημειώνεται στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Ads

«Οι νέες τεχνολογίες καθιστούν πιο εύκολη την πειρατεία. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για τον κόσμο να μάθει να σέβεται την πνευματική ιδιοκτησία των καλλιτεχνών αλλά και να γίνει πιο υπεύθυνος, καθώς διακυβεύονται θέσεις εργασίας» αναφέρει η εταιρεία παραγωγής του The Hurt Locker σε ανακοίνωσή της. Η ταινία μέχρι στιγμής έχει φέρει καθαρό κέρδος 150.000.000 δολαρίων στα ταμεία της Voltage, τόσο από τα εισιτήρια όσο και από το DVD.

Ο συνιδρυτής του γνωστού σας όλους μας Pirate Bay, Peter Sunde Kolmisoppi, στο άκουσμα της είδησης είπε ότι δεν εκπλήσσεται καθόλου από αυτήν την κίνηση της εταιρείας, όμως «Το να στέλνεις μηνύσεις σε ανθρώπους επειδή είναι φαν των ταινιών σου, είναι απλώς ηλίθιο».

Για όσους ίσως ανησύχησαν από την είδηση, σημειώνουμε ότι οι χρήστες που έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει η εταιρεία παραγωγής βρίσκονται όλοι στις ΗΠΑ 😉

Ads