Ο «φίλος» ήταν ο επιχειρηματίας και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Λάζαρος Εφραίμογλου. Στο δημοσίευμα της, η εφημερίδα «Παρόν» σχολιάζει: «Υπάρχει πλέον και η απόδειξη για τον βαθμό διείσδυσης της εταιρικής δημοσιογραφίας στα έντυπα και για τις διαρκώς εναλλασσόμενες σχέσεις ισορροπίας των εκδοτών με επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα. Στα ΜΜΕ υπάρχουν κάθε φορά τα συμφέροντα των εκδοτών, αλλά και συνάμα τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των πολιτικών, τα γραφεία Τύπου, τα ταξίδια, τα συμφέροντα των δημοσιογραφικών στελεχών στις εφημερίδες και όλα όσα δημιουργούν το καθεστώς της αναξιοπιστίας του Τύπου».

Ads

image

Για τη σημείωση επιτελικού στελέχους πάνω στο δοκίμιο των οικονομικών σελίδων, απευθυνόμενη προς τους αρχισυντάκτες, πλήρωσε με απόλυση η διορθώτρια και ο συντάκτης ύλης, ενώ ο συντάκτης του άρθρου τέθηκε σε διαθεσιμότητα για έναν μήνα. Καμία επίπτωση δεν υπήρξε για τους υπεύθυνους του οικονομικού τμήματος.

«Το ερώτημα είναι να θα ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες της η εφημερίδα. Η ευθύνη πάντως ουσιαστικά δεν ανήκει στους αρχισυντάκτες, τον συντάκτη και τη διορθώτρια, αλλά σε εκείνον που υπέδειξε να προστεθούν «οι φίλοι μας», εννοώντας ότι είναι φίλοι της ιδιοκτησίας», καταλήγει το «Παρόν».

Ads