Σε ένα ακόμα ιδιαίτερα υψηλό πρόστιμο σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό της περιοχής της Αττικής προχώρησε, χθες, το ΕΣΡ. Επιπλέον, κοινοποιήθηκαν τα στοιχεία σχετικά με την αναφορά για την εικόνα, που παρουσιάζει η πολιτική πολυφωνία στους 7 σταθμούς εθνικής εμβέλειας (ΝΕΤ, ΑΝΤΕΝΑ, MEGA, SKAI, STAR, ALPHA, ALTER), κατά το Φεβρουάριο του 2011.

Ads

Με πρόστιμο 50.000 ευρώ, τιμώρησε το Συμβούλιο τον τηλεοπτικό σταθμό Sport TV για την προβολή της ταινίας «Rise of the Footsoldier», μετά τα μεσάνυχτα της 4ης Ιανουαρίου, με θέμα τη ζωή ενός χούλιγκαν του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το Συμβούλιο παρά το ότι η ταινία μεταδόθηκε πολύ αργά, θεώρησε ότι υποβάθμισε την ποιότητα του τηλεοπτικού προγράμματος του καναλιού, ότι προέβαλε ιδιαίτερα βίαιες σκηνές και ότι προβλήθηκε τελικά χωρίς την απαραίτητη σήμανση «Ακατάλληλο». Αξίζει να αναφερθεί ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, αφού δύο μέλη του Συμβουλίου ζήτησαν να επιβληθεί στο κανάλι πρόστιμο 60.000 ευρώ.

Ομόφωνα πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε από το ΕΣΡ στον ραδιοφωνικό σταθμό Best Radio για διαφημίσεις διαδικτυακού καζίνου και μετά από μη συμμόρφωση του σταθμού. Επίσης πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε ομόφωνα στη ραδιοφωνική λέσχη Τρικάλων για συνεχιζόμενη υπέρβαση χρόνου.

Σύσταση για εσφαλμένη σήμανση επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για προβολή ντοκιμαντέρ. Επιπλέον, δεκτή έγινε από το ΕΣΡ η αίτηση θεραπείας του τηλεοπτικού σταθμού Super B του νομού Αχαΐας, αίτηση που μετατράπηκε από πρόστιμο σε σύσταση. Τέλος, απορρίφθηκε η αίτηση για βεβαίωση λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού Novel Radio του νομού Κορινθίας.

Ads

Πολιτική πολυφωνία

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης παρέδωσε τα στοιχεία σχετικά με την αναφορά για την εικόνα, που παρουσιάζει η πολιτική πολυφωνία στους 7 σταθμούς εθνικής εμβέλειας (ΝΕΤ, ΑΝΤΕΝΑ, MEGA, SKAI, STAR, ALPHA, ALTER), κατά το Φεβρουάριο του 2011.

Η χρονική έκθεση του ΠΑΣΟΚ, ως ποσοστού επί του συνολικού χρόνου της πολιτικής ειδησεογραφίας, εμφανίζεται υψηλό σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό του και κυμαίνεται από 38,6% στον ALPHA, 50,7% στην ΝΕΤ, 51,6% στο MEGA, 53,2% στο ALTER, 56,5% στο STAR και 61,3% στον ΑΝΤ1 και 63,3% στον ΣΚΑΙ.

Το ποσοστό της χρονικής έκθεσης της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται χαμηλό σε σχέση με το ποσοστό της και κυμαίνεται από 16,6% στον ΣΚΑΙ, 16,9% στον ΑΝΤ1, 20,5% στο STAR, 22,7% στο ALTER, 24,7% στη ΝΕΤ, 26,3% στο MEGA και 27,4% στον ALPHA.

Η χρονική έκθεση του ΚΚΕ βρίσκεται περίπου στα επίπεδα της κοινοβουλευτικής του δύναμης με 3,8% στο ΣΚΑΙ, 4,8% στο MEGA, 5,2% στον ΑΝΤ1, 5,6% στο STAR, 5,9% στην ΝΕΤ, 6,8% στο ALTER και 7,5% στο ALPHA.

Για τον ΛΑΟΣ καταγράφηκε υπερέκθεση με 4,6% στο ALTER και στο ΣΚΑΙ, 5,3% στο MEGA, 7,3% στην ΝΕΤ, 7,9% στον ΑΝΤ1, 8,3% στο STAR και 9,7% στον ALPHA.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει υπερέκθεση με 5,8% στο MEGA, 7,1% στο STAR, 7,4% στο ΣΚΑΙ, 8,2% σε ALTER και ΑΝΤ1 και 12,7% στον ALPHA.