Οικονομικές κυρώσεις ύψους 60.000 ευρώ σε τηλεοπτικές επιχειρήσεις εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας επέβαλε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ads

Ειδικότερα, πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», για τη μετάδοση του σίριαλ «Μαζί σου» σε ώρα διαφορετική από εκείνη για την οποία είχε σημανθεί το κανάλι, πράγμα που κατά το Συμβούλιο αποτελεί παραβίαση των κανόνων περί προστασίας των ανηλίκων.

Για τον ίδιο λόγο και για την προβολή της εκπομπής «Είσαι το ταίρι μου», επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό της οδού Μεσογείων και η κύρωση της σύστασης.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna για παραβίαση των διατάξεων για τις χορηγίες, στην εκπομπή «10 με 1 μαζί», κατά τη διάρκεια της οποίας, χωρίς σχετική σήμανση προειδοποίησης για τους καταναλωτές, προβλήθηκαν χορηγίες από κατάστημα ρούχων, κατάστημα παγωτών, οργάνων γυμναστικής, αθλητικών δραστηριοτήτων και ενός κομμωτηρίου.

Ads

Το Συμβούλιο επέβαλε χθες την κύρωση της σύστασης και στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, για μη τήρηση των διατάξεων ισότιμης προβολής πολιτικών κομμάτων κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2010. Η Ολομέλεια διαπίστωσε ότι το ποσοστό χρόνου που αφιέρωσε το κανάλι στο ΚΚΕ δεν ήταν αυτό που προβλέπεται από το νόμο.

Περιφερειακά

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό TRT νομού Λαρίσης για την προβολή εκπομπών τηλεμαντείας και παραβίαση των διατάξεων περί εκμετάλλευσης δεισιδαιμονιών και προλήψεων του κοινού, καθώς και για τη χρήση τηλεφωνικών γραμμών υψηλής χρέωσης, για την επικοινωνία με τους τηλεθεατές, χωρίς να αναγράφεται με ευκρινή γραμματοσειρά το κόστος κλήσεως. Το Συμβούλιο διαπίστωσε ότι η παράβαση έγινε για δύο συνεχόμενες, ημέρες.