Σε 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, προχωράει η ΕΣΗΕΑ την επόμενη Πέμπτη 17 Μαρτίου, όπως αποφάσισε χθες το απόγευμα το Διασωματειακό όργανο. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει αναρτηθεί επίσημη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

Ads

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μελών, με θέμα τα προβλήματα του κλάδου και τις πιθανές κινητοποιήσεις.

Εκτός αυτού, η ΕΣΗΕΑ με χθεσινή ανακοίνωσή της «καταγγέλλει την απαράδεκτη και α ντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας της «ΕΞΠΡΕΣ», καθώς οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες. Παρά τις υποσχέσεις, και εκμεταλλευόμενη την καλή διάθεση, που έχουν επιδείξει οι συνάδελφοί μας εκεί, εξακολουθεί να μην καταβάλλει μέχρι και σήμερα τις δεδουλευμένες αποδοχές τους».

Επιπλέον, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ ενημερώνει «κατ΄ αρχάς όλους τους συναδέλφους, τις άλλες Ενώσεις και τις αρμόδιες αρχές για την δίωξη που ασκήθηκε στους Πρόεδρο της ΕΤΕΡ Δημήτρη Καμαρινόπουλο και Γενική Γραμματέα Μαρία Γεωργέα από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ», ζητώντας τους αποζημίωση 80.000 ευρώ, επειδή οι δυο εκλεγμένοι συνάδελφοι συμβαίνει να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους τεχνικούς που απεργούν στην παραπάνω επιχείρηση, ασκώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους».

Ads