Η προϊσταμένη της εισαγγελίας της Σουηδίας δήλωσε σήμερα ότι ανοίγει και πάλι η προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του ιδρυτή του Wikileaks, Julian Assange αναφορικά με κατηγορίες για βιασμό.

Ads

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας αναφέρει σε δήλωσή της ότι η απόφαση να ανοίξει και πάλι η έρευνα ελήφθη έπειτα από περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης. «Υπάρχουν λόγοι για να πιστέψει κανείς ότι διαπράχθηκε ένα έγκλημα. Βάσει των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, κρίνω ότι έγκλημα αυτό είναι βιασμός», αναφέρεται στη δήλωση.

Τον περασμένο μήνα εισαγγελείς είχαν εγκαταλείψει μια έρευνα σε βάρος του Ασάνζ για βιασμό, όμως είχαν συνεχίσει να ερευνούν κατηγορίες εναντίον του για παρενόχληση εις βάρος μιας γυναίκας.

Ο ιδρυτής του ιστότοπου που έχει επισύρει την οργή των ΗΠΑ επανειλημμένα με τις αποκαλύψεις του, αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και τον περασμένο μήνα δήλωσε πως είχε προειδοποιηθεί από υπηρεσίες πληροφοριών της Αυστραλίας ότι υπάρχουν σχέδια για να δυσφημηθεί ο ιστότοπός του. Τον περασμένο μήνα ο Wikileaks δημοσιοποίησε περισσότερους από 70.000 απόρρητους στρατιωτικούς φακέλους για το Αφγανιστάν.

Ads