«Φταίτε γιατί ξέρετε τους συστηματικούς κλέφτες της πολιτικής και δεν τους καταγγέλλετε δημόσια. Φταίτε που παρουσιάζετε μόνο ό, τι συμφέρει και όχι ό, τι αξίζει. Που οι πιο χονδροειδείς αμερικανιές φιγουράρουν στα κανάλια σας ως πρότυπα. Που παραποιείτε την ιστορία, που μοντάρετε, που κόβετε και ράβετε τις ειδήσεις στα μέτρα των πολιτικών, των εταιριών, των διαφημιστών. Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο».

Ads


Πρόκειται για μέρος του κειμένου που αναρτήθηκε από χάκερς στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού ΑLTER.
Στόχος δεν ήταν μόνο το συγκεκριμένο κανάλι, όπως φαίνεται από το συγκεκριμένο απόσπασμα, αλλά όλο το δημοσιογραφικό κατεστημένο, εξαιτίας της στάσης που διατηρεί απέναντι στα γεγονότα και τις εξελίξεις. Ένα καταγγελτικό κείμενο, που αναφέρεται στην τραγική οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η χώρα.

Καταλογίζουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης συνολικά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τον τρόπο που λειτουργούν και λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια.
Μία κατευθυνόμενη ενημέρωση που εξυπηρετεί διάφορα συμφέροντα αντί να ενημερώνει αντικειμενικά, σφαιρικά και απρόσκοπτα τον Έλληνα πολίτη. Τα χαρακτηρίζουν όργανα των πολιτικών, των εταιριών και των διαφημιστών και στην ουσία τα αποκαλούν συνυπεύθυνα για τη σημερινή εικόνα της χώρας.