Το γύρο το διαδικτύου κάνουν την Κυριακή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το πρωτοσέλιδο της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» που κυκλοφόρησε τη νύχτα του Σαββάτου είχε στον πηχυαίο τίτλο του τη λέξη «σκατά» και  αργότερα απεσύρθη. Ωστόσο, υπάρχουν και αναφορές για το αντίθετο, ότι δηλαδή ουδέποτε προστέθηκε αυτή η λέξη.

Ads

Συγκεκριμένα υπάρχουν μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες, στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου η εφημερίδα κυκλοφορούσε με το υπάρχον (της Κυριακής) πρωτοσέλιδο. 

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, ο  επίμαχος πηχυαίος τίτλος (“σκατά”) αναφερόταν στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τη χούντα, σύμφωνα με την οποία «το 30% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ό, τι σήμερα».

Πάντως, για την εν λόγω δημοσκοπική έρευνα έχουν αρχίσει να διατυπώνονται αμφιβολίες, κυρίως σε ό, τι αφορά τη διατύπωση του κεντρικού ερωτήματος, το οποίο ενδέχεται να ήταν παραπλανητικό ή να προδιέθετε τον ερωτώμενο προς τη μία ή την άλλη απάντηση. 

Ads

Επισημαίνεται ότι το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας, στο οποίο αναφέρεται ο τίτλος, υπογράφεται από τον εκδότη Χάρη Οικονομόπουλο. Σύμφωνα, με πληροφορίες από την Ένωση Συντακτών, ο  κ. Οικονομόπουλος, πρόκειται το επόμενο διάστημα να προτείνει ως σύμβουλο ή διευθυντή ερευνών τον θεωρούμενο ως εθνικιστή, δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα.

image