Μετά την κήρυξη της απεργίας τους ως «παράνομης» τα σωματεία των τεχνικών, των διοικητικών και των δημοσιογράφων έστειλαν νέα εξώδικα χθες και έτσι από σήμερα το πρωϊ στις 6.00 ξεκίνησε νέα 24ωρη απεργία στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «ενάντια στις απολύσεις και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων».

Ads

Η ανακοίνωση των ενώσεων και σωματείων του Τύπου έχει ως εξής: «Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ, μετά τις υπ’ αριθμ. 637 και 638/2011 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες αναγνωρίζεται ως παράνομη η εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία, για τους δημοσιογράφους, το διοικητικό προσωπικό και τους τεχνικούς, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», αναστέλλουν την προκηρυχθείσα απεργία και κηρύσσουν νέα 24ωρη απεργία για αύριο Τρίτη, 5 Απριλίου από τις 6.00 το πρωί έως τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης, 6 Απριλίου 2011, ζητώντας:

Την επαναπρόσληψη όλων των παρανόμως απολυθέντων συναδέλφων μας, δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων.

Την τήρηση της δέσμευσής σας να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος μέχρι 31.12.2011.

Ads

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων δηλώνουν ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία δεν μπορεί να καταργηθεί με δικαστικές αποφάσεις.»

Ο πρόεδρος του ομίλου, Γιάννης Αλαφούζος χαρακτήρισε με χθεσινοβραδυνή εμφάνισή του «καταχρηστική» την απεργία. Σημείωσε ωστόσο πως ο σταθμός «δεν θα σπάσει την απεργία» αλλά πως θα περιμένει τη νέα απόφαση του δικαστηρίου. Αναφερόμενος στο γεγονός πως τον περασμένο Νοέμβριο η πλειοψηφία των εργαζομένων δέχθηκαν τη μείωση των μισθών κατά 10% , με αντάλλαγμα να μην γίνουν απολύσεις, είπε πως ήταν μια «πολύ συγκινητική κίνηση», αλλά «έκτοτε τα πράγματα χειροτέρεψαν πάρα πολύ» στην οικονομία.

Ο Γ. Αλαφούζος εκτίμησε πως η διαφημιστική δαπάνη στην τηλεόραση θα μειωθεί στο 1/3 σε σχέση με το 2007, καθώς η κατάσταση στην οικονομία είναι σε αδιέξοδο. Πρόσθεσε πως «θα μείνουν λιγότερα Μέσα» και «θα χαθούν θέσεις εργασίας», αλλά «κάποια Μέσα θα επιβιώσουν έστω και τραυματισμένα».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα κοινοποιήθηκε η απόλυση δεκάδων τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων από τον όμιλο, μεταξύ των οποίων και του δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού Infowar Άρη Χατζηστεφάνου.