Η οποιαδήποτε απόφαση της Google να αποσυρθεί από την Κίνα δεν θα επηρεάσει τις σινο-αμερικανικές εμπορικές σχέσεις, διαβεβαίωσε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη διευθέτηση του θέματος με τις ΗΠΑ.

Ads

«Οι ξένες εταιρίες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στην κινεζική αγορά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας», Γιάο Ζιάν, λίγες μέρες αφότου η Google απείλησε ότι θα κλείσει την υπηρεσία αναζήτησης google.cn και vα αποσυρθεί από την Κίνα, με αφορμή μια κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε, η οποία, όπως πιστεύει η Google, στόχευε στη συλλογή πληροφοριών για Κινέζους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κίνηση έρχεται μετά τον περσινό περιορισμό που επέβαλλε η Κίνα στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας ξένες ιστοσελίδες και υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης – μεταξύ αυτών και το Twitter, το Facebook και το YouTube – αλλά και το λουκέτο που επέβαλε σε πολλές εγχώριες ιστοσελίδες. Οι κινεζικές αρχές άσκησαν κριτική στο Google για την παροχή «χυδαίου»

Πάντως η Google έχει εκφράσει την διάθεση να συνεργαστεί με τις κινεζικές αρχές για να βρεθεί τρόπος να προσφέρονται μη λογοκριμένες υπηρεσίες αναζήτησης στην Κίνα.

Ads