Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης η 24ωρη απεργία που κηρύχθηκε χθες στον εκδοτικό όμιλο «Πήγασο», ύστερα από απόφαση της ΕΣΗΕΑ, σε αντίδραση κατά της κίνησης του ιδιοκτήτη Φώτη Μπόμπολα να επεκτείνει τη μείωση του μισθού της Κυριακής και στην εφημερίδα «Εθνος», κάτι που είχε ήδη εφαρμόσει στα τρία αθλητικά τμήματα του συγκροτήματος, μετά την ενοποίησή τους.

Ads

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία των συντακτών που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS» από το πρωί της Τετάρτης 23 Μαρτίου έως τις 06:00πμ της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2011, ζητώντας την άμεση και πλήρη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των ιδιωτικών συμφωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Πήγασος» προσέφυγε σήμερα το πρωί στο τμήμα ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία που αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στις εφημερίδες του ομίλου. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί μετά τη μία σήμερα το μεσημέρι και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.

Παράλληλα, στο άλλο μεγάλο συγκρουσιακό μέτωπο που έχει ανοίξει, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κήρυξε για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER», 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 23 Μαρτίου έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 25 Μαρτίου 2011. Σημειώνεται ότι υπήρξε αναστολή της 7ήμερης απεργίας των τεχνικών, έπειτα από δικαστική απόφαση που την έκρινε παράνομη.

Ads

Ποινές για τη μή καταβολή δεδουλευμένων

Με φυλάκιση 12 μηνών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ καταδικάστηκε ο εκδότης των εφημερίδων «SPORTIME» και «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», Κ. Κυριακόπουλος, και σε έξι μήνες και 20.000 ευρώ ο συνεκδότης της εφημερίδας «SPORTIME», Ηλίας Μπούνας, για μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους σε αυτές δημοσιογράφους.