Για «συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του έργου που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, 2004-2009, η οποία υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες και έφτασε σήμερα στην χυδαιότερη μορφή της» έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ και νυν διευθύνων σύμβουλο του ομίλου Σκάι, Χρήστο Παναγόπουλο, αναφερόμενος στην απόφαση του νέου Δ.Σ.της ΕΡΤ να δημοσιοποιήσει τα μπόνους των 170 εργαζομένων την περίοδο 2006-2008. «Οι διοικήσεις των εταιρειών του δημοσίου υποχρεούνται να λειτουργούν με διαφάνεια», τονίζει μεταξύ άλλων το ΔΣ της ΕΡΤ απαντώντας στον Χρήστο Παναγόπουλο.

Ads

«Ξεπεράστηκαν όλα τα όρια. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη», δήλωσε ο Χρήστος Παναγόπουλος και σημείωσε ότι «η δυνατότητα χορήγησης πρόσθετων αμοιβών έχει ερευνηθεί και κριθεί το 2007 από την εισαγγελική αρχή -κατόπιν καταγγελιών και πάλι τότε- ως απολύτως νόμιμη διαδικασία». «Ορισμένες από τις πρόσθετες αμοιβές που δόθηκαν προβλέπονταν σε συμβάσεις στελεχών της ΕΡΤ επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ το 2002», πρόσθεσε.

Η διοίκηση της ΕΡΤ στην απάντησή της, σχετικά για τους λόγους που δημοσίευσε τα μπόνους, τονίζει ότι «οι διοικήσεις των εταιρειών του δημοσίου υποχρεούνται να λειτουργούν με διαφάνεια, λογοδοσία και με γνώμονα την εξασφάλιση και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Αναφερόμενη στο χρόνο δημοσιοποίησης των μπόνους, η ΕΡΤ τονίζει πως «το γεγονός ότι η προβλεπόμενη από τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού γνωστοποίηση των bonus έγινε τώρα και όχι τότε που δόθηκαν, αλλά και το γεγονός ότι στον ισολογισμό της ΕΡΤ για το έτος 2009 οι συσσωρευμένες ζημίες της εταιρείας υπερβαίνουν τα 110 εκατομμύρια ευρώ, οι δε ζημίες μόνον του 2009 ανέρχονται σε 18,5 εκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύουν την αδυναμία αλλά και την ανακολουθία των όσων αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παναγόπουλος περί διαφάνειας, καλής διοίκησης και θετικών πρόσημων στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας».

Ads

Επιπλέον, το νέο ΔΣ της ΕΡΤ σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «το αρμόδιο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κλήθηκε να ερευνήσει τα πεπραγμένα της παρελθούσας διοίκησης της εταιρείας ώστε «να αποφύγει στο παρόν και το μέλλον φαινόμενα σπατάλης και κακής διαχείρισης, αλλά και για να θέσει τέλος στις φήμες οι οποίες στοχεύουν στην απαξίωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».