Στην απόλυση 28 δημοσιογράφων προχώρησε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Πρόκειται για 28 εργαζόμενους από την εφημερίδα «Το Βήμα», για την οποία πρόσφατα ο οργανισμός ανακοίνωσε το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου.

Ads

Οι εργαζόμενοι του Βήματος, με την ανακοίνωση των απολύσεων, απέκλεισαν τις εισόδους του κτιρίου και πραγματοποίησαν συνέλευση, στην οποία αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με κάθε δυνατό τρόπο, ενώ για τις επόμενες κινήσεις των εργαζομένων ενημερώθηκαν και τα κλαδικά σωματεία.

Η ΕΣΗΕΑ, αρχικά, αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει 48ωρη απεργία των δημοσιογράφωνπου εργάζονται στην εφημερίδα ΒΗΜΑ, στο ΒΗΜΑ INTERNET, στο IN.GR και ΒΗΜΑ FM του «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟY ΟΡΓΑΝΙΣΜΟY ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.» από τις 9.00 π.μ. της Πέμπτης, 2 Δεκεμβρίου, έως τις 9.00 π.μ. του Σαββάτου, 4 Δεκεμβρίου 2010, ζητώντας την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων και «την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού του Δ.Ο.Λ.». Ωστόσο, λίγο αργότερα, η ΕΣΗΕΑ με νέα ανακοίνωση ανέστειλε την απεργία, καθώς όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της «η εργοδοσία δεν θα επιδώσει τις απολύσεις των συντακτών ενόψει της συζήτησης που αποφασίστηκε να γίνει, για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Η συνάντηση μεταξύ Πάνου Σόμπολου και Σταύρου Ψυχάρη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε οι απολύσεις προσωρινά «παγώνουν».

Ads