Την Παρασκευή στις 11 το πρωί, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος θα παρουσιάσει το σχέδιό αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο σύνολο σχεδόν του Τύπου της Παρασκευής, ο κ. Μόσιαλος θα ανακοινώσει το κλείσιμο της ΕΤ1 και του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση». Επιπλέον θα υπάρξουν συγχωνεύσεις στο ραδιόφωνο, περικοπές προσωπικού και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

Ads

Επίσης καταργούνται τα ψηφιακά κανάλια «Σινε+» και «Σπορτ». Τα προγράμματα των υπό κατάργηση σταθμών θα ενσωματωθούν στη ΝΕΤ και στην ΕΤ3. Η ΕΤ3 με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα αναβαθμιστεί σε πανελλαδικής εμβέλειας περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

Προβλέπεται επίσης η συγχώνευση των 19 περιφερειακών σταθμών σε εννέα. Οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν, ενώ καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία. Για την ΕRT World θα υπάρξει αναβάθμιση της ποιότητάς του με έμφαση στον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Αναφορικά με τις συχνότητες οι πληροφορίες λένε ότι καμιά δεν πρόκειται να πωληθεί αλλά όλες θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ ΑΕ. Το προσωπικό της ΕΤ1 και της Ραδιοτηλεόρασης θα αξιοποιηθεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση, σε άλλα κανάλια ή στα πολυμέσα της ΕΡΤ.

Ads

Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής κατά 1,5% από το ανταποδοτικό τέλος και η δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής για τη διάθεση του ποσού.