Αγωγή σε βάρος της εφημερίδας «Αυγή» κατέθεσε ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, με αφορμή δημοσιεύματα με τίτλο «Οι εντιμότατοι φίλοι του κυρίου Σαμαρά» και «Το μακρύ χέρι του Σαμαρά στα μίντια». Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ κάνει λόγια για «ευθεία πολιτική στήριξη της ΝΔ και του κ. Σαμαρά στον εν λόγω επιχειρηματία», αφού δικηγόρος του είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.
 

Ads

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την αγωγή του κ. Μαρινάκη κατά της εφημερίδας «Αυγή» επισημαίνεται:
 
Η αγωγή του κ.Μαρινάκη κατά της εφημερίδας «η Αυγή», με δικηγόρο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Βορίδη, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως μια ευθεία πολιτική στήριξη της ΝΔ και του κ. Σαμαρά στον εν λόγω επιχειρηματία στην προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.
 
Μετά την υπόθεση του κ. Μελισσανίδη που φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ως υποψήφιος αγοραστής του ΟΠΑΠ και ο οποίος κατά περίεργη σύμπτωση έχει ως δικηγόρο τον κ. Κρανιδιώτη, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, η απόφαση του κ. Βορίδη να εκπροσωπήσει τον κ. Μαρινάκη σε μια τέτοιου είδους αγωγή, συνιστά μείζον πολιτικό θέμα που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη σχέση της ΝΔ, και προσωπικά του πρωθυπουργού, με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. 
 
Να θυμίσουμε ότι   o κ. Βορίδης είχε χαρακτηρίσει το θέμα της καταγγελίας για απειλές εις βάρος δημοσιογράφου του περιοδικού Unfollow από συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη ως «πλημμέλημα της πλάκας, μια απειλή μεταξύ ιδιωτών». Τώρα,  η ιδιότητα του ως δικηγόρος στη συγκεκριμένη αγωγή δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο, αλλά συνολικά την κυβέρνηση.
 
Θα ήταν αφελές να θεωρήσουμε ως απλές συμπτώσεις τις σχέσεις συγκεκριμένων επιχειρηματιών με άτομα προερχόμενα από την κυβέρνηση και το στενό πρωθυπουργικό επιτελείο. Τόσο η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ και η εμπλοκή σε αυτή συνεργατών του κ. Σαμαρά, όσο και η αγωγή κατά της «Αυγής» καταδεικνύουν ότι οι προεκλογικές κορώνες του κ. Σαμαρά κατά της διαπλοκής απεδείχθησαν τόσο αληθινές όσο και οι αντίστοιχες περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.