Όμηρος κρατείται ένας εργαζόμενος του Discovery Channel από άντρα, που με πιστόλι εισέβαλε σήμερα στο κτίριο όπου στεγάζεται το δίκτυο, σε προάστιο της Ουάσινγκτον. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άτομο ασιατικής καταγωγής, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι ίσως έχει ζωστεί και με εκρηκτικά.

Ads

«Φαίνεται πως έχει κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό» δήλωσε ο Πολ Σταρκς, εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι οι αρχές έχουν ήδη έλθει σε επαφή μαζί του και έχουν ακούσει τα αιτήματά του.

Όπως δήλωσε ο αστυνομικός Νταν Φριτς, το κτίριο που βρίσκεται στο Σίλβερ Σπρινγκ στο Μέριλαντ, κλειδώθηκε αλλά δεν μπορεί κανείς προς το παρόν να επιβεβαιώσει πυροβολισμούς κατά εργαζομένων όπως νωρίτερα μεταδόθηκε από το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η αστυνομία ερευνά για τον ύποπτο με τη βοήθεια και του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας. Επίσης, έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από την έδρα του τηλεοπτικού δικτύου και δόθηκε εντολή για εκκένωση του κτιρίου.

Ads

Νωρίτερα πάντως μια εργαζόμενη η Λίσα Λούκας δήλωσε στο τοπικό ABC ότι το κτίριο εκκενώθηκε και όλοι οι πολυσύχναστοι γύρω δρόμοι αποκλείστηκαν ενώ αστυνομικά αυτοκίνητα και ασθενοφόρα έχουν παραταχθεί παρεμποδίζοντας την είσοδο σε όλη την περιοχή.