«Θεωρούμε ότι υπάρχουν όρια ανάμεσα στην ιδιοκτησία και στο συντακτικό – δημοσιογραφικό έργο. Αυτά τα όρια θα πρέπει να γίνονται σεβαστά απ’ όλους», αναφέρει το ψήφισμα της Συνέλευσης των εργαζομένων της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», που πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση της Μάνιας Τεγοπούλου να απομακρυνθεί από τη διεύθυνση σύνταξης ο Σήφης Πολυμίλης. Παράλληλα καλούν την ιδιοκτήτρια της εφημερίδας «να ανακαλέσει την απόφασή της».

Ads

Ειδικότερα οι συντάκτες της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» αναφέρουν στο ψήφισμα της Συνέλευσης:

* Διαφωνούμε με την απόλυση του διευθυντή σύνταξης Σήφη Πολυμίλη. Τη θεωρούμε άδικη, ανεξήγητη και ζητούμε την ανάκλησή της. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο πρόσωπό του.

* Υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας και δεν διαπραγματευόμαστε τη μείωσή τους με απολύσεις.

Ads

* Ζητούμε από την ιδιοκτησία της εφημερίδας να μην παρεμβαίνει στη δημοσιογραφική λειτουργία ερήμην της διεύθυνσης και της βούλησης των εργαζομένων και να επαναφέρει στον εργασιακό μας χώρο την ομαλότητα και το αίσθημα της ασφάλειας που έχουν κλονιστεί.

* Ζητούμε από τη διεύθυνση να ασκήσει τα δικαιώματά της, διαφυλάσσοντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία και λειτουργία της εφημερίδας και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

* Θεωρούμε ότι υπάρχουν όρια ανάμεσα στην ιδιοκτησία και στο συντακτικό – δημοσιογραφικό έργο. Αυτά τα όρια θα πρέπει να γίνονται σεβαστά απ’ όλους.

* Ζητούμε από την ιδιοκτησία να σεβαστεί όσα το ψήφισμα περιέχει και να πάρει θέση το επόμενο διάστημα.

* Διατηρούμε το δικαίωμά μας να αντιδράσουμε με δυναμικό τρόπο και σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό μας σωματείο σε οποιαδήποτε απόπειρα μελλοντικής παραβίασης των παραπάνω.

Το Typologies.gr στο άρθρο με τίτλο «Τεγοπούλου ενατίον Τεγόπουλου» αναφέρει πως στην Ελευθεροτυπία επικρατεί βαθιά περίσκεψη «καθώς το ρήγμα της κρίσης βαθαίνει. Η Μάνια Τεγοπούλου φέρεται βαθύτατα ενοχλημένη από το ψήφισμα των συντακτών και αρχικά ήθελε να απαντήσει στο σημερινό φύλλο. Δεν το έκανε τελικά». Το άρθρο καταλήγει : «Το ερώτημα βέβαια είναι αν και πότε θα τοποθετηθεί ο ίδιος ο Θανάσης Τεγόπουλος, πρόεδρος της εταιρείας και θείος της Μάνιας Τεγοπούλου».