Το σοκ των βρετανικών εφημερίδων αποτυπώνεται στα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με την επιμονή του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ να δηλώνει ότι δεν έχει «καμία τύψη» που ενέπλεξε την χώρα στον πόλεμο κατά του Σαντάμ Χουσέιν, παρόλο που κάποιες χαιρέτιζαν τις επιδόσεις του κατά την διάρκεια της χθεσινής του κατάθεσης.

Ads

Παρότι στην αρχή ο Μπλερ φαινόταν νευρικός μπροστά στην επιτροπή που ερευνά τον πόλεμο στο Ιράκ που τον εξέταζε χθες Παρασκευή, ο πρώην πρωθυπουργός βρήκε την γνωστή του αυτοπεποίθηση και το κοινό «άκουσε σιωπηλό το μάθημα του Μπλερ για λίγο βραδύνοες μαθητές με θέμα το νεοσυντηρητισμό», υπογράμμισε η εφημερίδα Guardian

Η εφημερίδα επεσήμανε επίσης ότι ο Μπλέρ αγνόησε εντελώς «μία πρόσκληση να αυτοταπεινωθεί» όταν τον ρώτησαν επανειλημμένως αν είχε τύψεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι δέχεται «κάποια ευθύνη, αλλά δεν έχω καμία τύψη που ανέτρεψα τον Σαντάμ Χουσέιν».

Ads

«Πήγαινε πολύ για το κοινό που αποτελούταν από οικογένειες που πενθούσαν. Η αίθουσα έχασε τον έλεγχο και ξέσπασε σε κλάματα», περιγράφει στο άρθρο της η Guardian.

Ο Τόνο Μπλερ «τελείωσε με το μόνο προφανές ψέμα της ημέρας: τη διαβεβαίωση ότι δεν μετανιώνει για τίποτα. Αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Υπήρξαν πολλοί νεκροί για μηδέν τύψεις», γράφει η εφημερίδα Independent.

Οι περισσότερες εφημερίδες όμως χαιρετίζουν τις επιδόσεις του Τόνι Μπλερ.

«Ο,τι κι αν πιστεύουμε για τον Τόνι Μπλερ είναι ένα εξαιρετικός ρήτορας», υπογραμμίζει η Daily Mail.