Νέα σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ένα tweet του πρώτου για το όνομα του blogger «Πιτσιρίκου».

Ads

Σε ανακοίνωσή του μετά τη δημοσίευση του tweet στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Μουρούτη, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η δήλωσή του, ότι γνωρίζει το όνομα συγκεκριμένου δημοσιογράφου που μέχρι σήμερα αρθρογραφεί και σχολιάζει με ψευδώνυμο, από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, δημιουργεί μείζον θέμα».
 
«Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Πώς και με ποια διαδικασία είναι δυνατόν ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού να γνωρίζει τον ημερήσιο κατάλογο επισκεπτών του γραφείου του κ. Τσίπρα στη Βουλή;», διερωτήθηκε ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που αποτελείτο από τον πρόεδρό  της Αλέξη Τσίπρα και τους Π. Λαφαζάνη  κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο  και Ν. Βούτση γραμματέα της Κ.Ο., προέβη σε έντονο διάβημα προς τον φρούραρχο της Βουλής.
 
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο φρούραρχος της Βουλής διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας πως δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο βιβλίο εισόδου της Βουλής, παρά μόνον κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Απαντώντας, ο Γιώργος Μουρούτης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ουδέποτε έψαξε στην είσοδο της Βουλής για την αληθινή ταυτότητα του γνωστού blogger, την ώρα που ο τελευταίος έπαιρνε συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα. Υποστήριξε επίσης ότι «αντί να καταφεύγουν σε “ψεκασμένες συνομωσιολογίες”, θα μπορούσαν να ρωτήσουν τον πρόεδρό τους που τον δέχτηκε, τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο γραφείο των οποίων καμάρωνε ο μπλόγκερ, αλλά κυρίως τον ίδιο τον μπλόγκερ – “δημοσιογράφο” πιτσιρίκο, ο οποίος σε άρθρο του στο μπλογκ του αναφέρει ότι επισκέφθηκε τον κ. Τσίπρα στην Βουλή στις 25 Αυγούστου 2012, δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφίες με τον κ. Τσίπρα από την Βουλή».
 
Παράλληλα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «μείζον θέμα είναι, ότι ο κ. Τσίπρας, με τον θεσμικό του ρόλο, δέχτηκε στη Βουλή τον “δημοσιογράφο” του UNFOLLOW που ξεδιάντροπα “αστειεύτηκε” με το αίμα των αθώων θυμάτων της Μαρφίν, γράφοντας επί λέξει την ημέρα του εμπρησμού “παιδιά η Μαρφίν ψάχνει για τρεις υπαλλήλους”, και την ώρα της δολοφονικής επίθεσης στη Βοστώνη ότι: “ο Μαραθώνιος είναι επικίνδυνο αγώνισμα”».
 
Ο Γιώργος Μουρούτης επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κρύβεται πίσω από το περιοδικό Unfollow που δεν δίστασε, ανάμεσα σε τόνους λάσπης, να παρουσιάσει τον πρωθυπουργό “λιντσαρισμένο”».
 
Όσον αφορά στη «δήθεν», όπως τη χαρακτηρίζει, «αποκάλυψη της ταυτότητας του blogger», ο Γιώργος Μουρούτης στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «αυτήν ο ίδιος την έχει διαφημίσει μέσω επίσημου δελτίου Τύπου που έχει αναπαραχθεί στις εφημερίδες από το 2007, όταν συμμετείχε στη συγγραφή θεατρικού έργου».
 
Και καταλήγει ο κ. Μουρούτης: «Πριν βγάλουν την ανακοίνωση, (στην οποία να σημειωθεί ότι δεν καταδικάζουν έστω για τα μάτια του κόσμου τις αθλιότητες του πιτσιρίκου για τη δολοφονία συνανθρώπων μας) θα έπρεπε να ρωτήσουν τουλάχιστον τον βουλευτή του κόμματός τους κ. Π. Τατσόπουλο ο οποίος τον χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων “αρουραίο”, “συκοφάντη” και “πανικόβλητο ποντίκι”».