Ο συντάκτης της βρετανικής News of the World που κάλυπτε θέματα του Χόλιγουντ, συνελήφθη από την αστυνομία του Λονδίνου την Πέμπτη, στα πλαίσια της έρευνας για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ads

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως προχώρησε στη σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να συνωμότησε προκειμένου να υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες, όταν αυτός παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, κατόπιν συνεννόησης με τις αρχές.

Όπως αναφέρει ο Guardian πρόκειται για τον Τζέιμς Ντέσμπορο, ο οποίος εργαζόταν στην εφημερίδα News of the World από το 2005 έως τον Ιούλιο οπότε και η εφημερίδα έκλεισε λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών. Το 2009 ο Ντέσμπορο πήρε προαγωγή και έκτοτε εργαζόταν στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, ως συντάκτης Χόλιγουντ.

Ο Guardian αναφέρει στον στον ιστότοπό του ότι οι κατηγορίες κατά του Ντέσμπορο αφορούν γεγονότα που σημειώθηκαν πριν από τον Απρίλιο του 2009.

Ads

Μέχρι στιγμής, η βρετανική αστυνομία έχει πραγματοποιήσει 13 συλλήψεις στα πλαίσια της έρευνας για το γνωστό σκάνδαλο των υποκλοπών.