Το ιστορικό φωτογραφικό πρακτορείο Magnum, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, αναγκάστηκε να πουλήσει περίπου 200.000 αυθεντικές φωτογραφίες του προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστικό την εποχή της ψηφιοποίησης.

Ads

Οι φωτογραφίες, που αγοράστηκαν από τον ιδιωτικό επενδυτικό όμιλο MSD Capital του Μάικλ Ντελ, θα εκτεθούν στο κέντρο Harry Ransom του πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν. Εκεί το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει διάσημες φωτογραφίες, μεταξύ αυτών στιγμιότυπα από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο του Ρόμπερτ Κάπα, εικόνες από την απόβαση στη Νορμανδία και πορτρέτα προσωπικοτήτων όπως η Μέριλιν Μονρό και ο Μαχάτμα Γκάντι.

«Με αυτή τη συμφωνία μπορούμε να κάνουμε γνωστό, να γιορτάσουμε και να διατηρήσουμε το ιστορικό παρελθόν του πρακτορείου Magnum και να συνεχίσουμε να καινοτομούμε σε αυτό τον τομέα αναπτύσσοντας νέα μέσα διανομής των μελλοντικών εργασιών μας», επεσήμανε ο διευθυντής του πρακτορείου Magnum Photo Inc. σε ανακοίνωσή του. Το πρακτορείο, που ιδρύθηκε το 1947, σύμφωνα με τους όρους της πώλησης θα διατηρήσει τα δικαιώματα όλων των φωτογραφιών.

Το Magnum αρνήθηκε να αποκαλύψει τις οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής, αλλά η εφημερίδα New York Times γράφει ότι το κέντρο Ransom εξασφάλισε τη συλλογή για περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ads