Στη ρατσιστική επίθεση σε χώρο προσευχής στην πλατεία Αττικής το βράδυ του Σαββάτου αναφέρεται δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Radıcal, σημειώνοντας ότι ομάδα Ελλήνων, αυτοαποκαλούμενων «εξεγερμένων πολιτών» επιτέθηκε σε χώρο που χρησιμοποιούσαν μετανάστες από το Μπαγκλαντές για τόπο προσευχής στην οδό Αριστομένους στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ads

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι επιτιθέμενοι έβαλαν φωτιά στο ημιυπόγειο διαμέρισμα που βρισκόταν 40 μετανάστες από το Μπαγκλαντές. Οι δράστες κλείδωσαν πρώτα την πόρτα του διαμερίσματος, μετά έσπασαν τα τζάμια και πέταξαν μέσα εύφλεκτα υλικά, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα», «Δεν θέλουμε πουθενά κανένα τζαμί».

Στο μεταξύ, 50 μέτρα από το σημείο του επεισοδίου υπήρχε σταθμευμένο περιπολικό της αστυνομίας και ότι οι δράστες ανενόχλητοι παρακολουθούσαν τους μετανάστες που πετάγονταν έξω για να σωθούν, χωρίς να επεμβαίνει η αστυνομία.

Οι μετανάστες, τελικά, έσβησαν τη φωτιά με δικά τους μέσα μέχρι να έρθει η πυροσβεστική, ενώ δύο μετανάστες τραυματίστηκαν.

Ads