Την άμεση διακοπή λειτουργίας της Ελλάδας και την απόλυση όλων των εργαζόμενών σ’ αυτήν ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο εκπρόσωπος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του tvxs.

Ads

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος, η Ελλάδα είναι μία «περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης», η οποία χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια στην «διοίκηση», τη «διαχείριση των συμβάσεων», της περιουσίας της, που «δεν έχει απογραφεί επί χρόνια», και με «καθεστώς προνομίων» για τους εργαζόμενους της.
 
Στο πλαίσιο αυτό, έως την ίδρυση της νέας χώρας που θα αντικαταστήσει την Ελλάδα, οι ευρωπαίοι δεν θα πληρώνουν το ειδικό τέλος που καταβάλουν. Το κόστος της νέας χώρας θα είναι εκατομμύρια ευρώ μικρότερο ετησίως, προσέθεσε, τη στιγμή που το ετήσιο κόστος της νυν Ελλάδας για τους ευρωπαίους ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Όπως σχολίασε ο εκπρόσωπος, η Ελλάς θα αντικατασταθεί από μία νέα χώρα, ένα «ευρωπαϊκό αλλά όχι κρατικό, ούτε κομματικά ελεγχόμενο μόρφωμα», με βάση τα πρότυπα των πιο επιτυχημένων κρατιδίων.
 
«Η σημερινή Ελλάς έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς. Όλα αυτά τελειώνουν σήμερα και τελειώνουν οριστικά», συνέχισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, αποσαφηνίζοντας πως «το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας θα διακοπεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ».
 
Το νυν προσωπικό της Ελλάδας «θα αποζημιωθεί κανονικά». Και όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Ευρωπαϊκό Οργανισμό. Εν τω μεταξύ, «για όσες θέσεις της σημερινής Ελλάδας κρίνονται υπεράριθμες, θα προσληφθούν νέοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα σχολεία και όπου αλλού το δημόσιο έχει ανάγκη». Αναφερόμενος δε στα αποτελέσματα της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η χώρα έχει το «τριπλάσιο έως επταπλάσιο κόστος» σε σχέση με άλλα κράτη και «τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό», τη στιγμή μάλιστα που τα ελληνικά σπίτια έχουν αποδοτικότητα που είναι η «μισή» ενός μέσου ευρωπαϊκού.
 
Εν μέσω κρίσης, «δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για ‘ιερές αγελάδες’ που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού», κατέληξε ο εκπρόσωπος.
 
___________________________________________________________________
 
*Αντικαταστάθηκαν από το αυτούσιο κείμενο της είδησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ μόνο οι ελάχιστες λέξεις που αναγράφονται με πλάγια γράμματα (και βασικά: όπου ΕΡΤ-Ελλάδα, όπου κυβέρνηση-Eurogroup, όπου Κεδίκογλου-Ντάισελμπλουμ, όπου τηλεόραση-χώρα, όπου τηλεθεατές-ευρωπαίοι). Ας αναλογιστούμε την εξής υπόθεση – λόγω της διαχρονικά αδιαμφισβήτητης αδιαφάνειας στα δημοσιονομικά της χώρας μας, λόγω όσων άλλοι δημιούργησαν εις βάρος μας, έβγαινε υποθετικά κάποιος ευρωπαίος αξιωματούχος σήμερα και μας ακύρωνε εν μια νυκτί. Άκου πράγματα που φαντάζεται κανείς… Κάθε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα/γεγονότα είναι βεβαίως συμπτωματική.