Κατόπιν των τελευταίων ανακοινώσεων και του καταιγισμού νέων εισπρακτικών μέτρων η αγορά έχει παραλύσει.

Ads

Το ερώτημα όμως παραμένει αν τα μέτρα αυτά θα έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ή απλώς θα εξωθήσουν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις και ιδιώτες στο πυρ το εξώτερον της αδυναμίας πληρωμών.

Η κυβέρνηση αυτή, σαν εκείνες που διαδέχτηκε, δείχνει απρόθυμη να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα στην αγορά, και θα κάνουν τα εισπρακτικά μέτρα πιο αποδεκτά από τον κόσμο. Σε απολογισμό δύο ετών διακυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ έλαβε αποφάσεις και υλοποίησε μέτρα αποκλειστικά στην κατεύθυνση του στραγγαλισμού της αγοράς, ενώ άφησε το παρακράτος ανέγγιχτο. Το αποτέλεσμα αυτής της λανθασμένης πολιτικής ήταν να αυξηθεί το έλλειμα από τα 270 δισ. ευρώ στα 345 δισ. ευρώ.

Μέτρα που απλά απαιτούν την κατάργηση απαρχαιωμένων νόμων, όπως ο νόμος περί ανωνύμων εταιριών του 1929, ο μη εφαρμόσιμος Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων των 18.000 σελίδων και δεκάδων χιλιάδων ερμηνευτικών εγκυκλίων, ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός που ουσιαστικά δίνει δικαιώματα λήψης αποφάσεων για την εσωτερική διαρρύθμιση του σπιτιού σου στον δημόσιο υπάλληλο της πολεοδομίας και δεκάδες χιλιάδες νόμοι που αποτέλεσμα έχουν την αδυναμία οποιουδήποτε να είναι απολύτως νόμιμος, εμποδίζουν την αγορά να πάρει το δρόμο της ανάκαμψης.

Ads

Την ίδια στιγμή, ανέγγιχτο μας κοιτάζει ένα παρακράτος που εκδίδει αναπηρικές συντάξεις σε υγιέστατους συμπολίτες μας, με αντίτιμο κάποιες λίγες χιλιάδες ευρώ. Είναι αδύνατον νομοί όπως της Κρήτης να έχουν Αναπηρικές συντάξεις του ΙΚΑ στο Ηράκλειο με ποσοστό 20,4%, ενώ ακολουθεί όχι άλλη περιοχή της Ελλάδας, αλλά τα Χανιά με  ποσοστό 19,8%. Η ίδια εικόνα εμφανίζεται στις αναπηρικές συντάξεις του ΟΓΑ, με τα Χανιά να λαμβάνουν πρώτη θέση με το υψηλότερο ποσοστό αναπηρικών συντάξεων 25,1% στην υφήλιο.

Ποσοστό μεγαλύτερο από περιοχές που βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση. Κοντά σε επιδόσεις βρίσκεται και το Ρέθυμνο με με τις αναπηρικές συντάξεις στο 24,7% των συνολικών συντάξεων που αποδίδονται από τον ΟΓΑ!

Αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει! Δεν είναι δυνατόν να μειωθούν 20% ακόμη, συντάξεις των ανθρώπων που εργάστηκαν και απέδωσαν τις εισφορές τους για δεκαετίες, στην ίδια βάση με εκείνες των αχρεωστήτως καταβληθέντων στους απατεώνες και στις ανύπαντρες θυγατέρες! Δεν είναι δυνατόν να αποστραγγίζουν την αγορά από τις τελευταίες σταγόνες ρευστότητας, για να πληρώνουν αργόμισθους σε ανύπαρκτες υπηρεσίες σε οργανισμούς φαντάσματα.

Ακόμα χειρότερα, το δημόσιο λυμαίνονται εκατοντάδες χιλιάδες υπεράριθμοι που έχουν μπει από το παράθυρο σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Νομαρχίες όπου για πραγματική δουλειά 150 ατόμων μισθοδοτούνται 750, οι οποίοι σημειωτέον είναι περισσότεροι από όσους χωράει το κτίριο! Δεν είναι δυνατόν να κάνουν λόγο για 30.000 εφεδρείες σε βάθος ενός έτους, ή 70.000 εφεδρείες σε βάθος τριετίας κατά τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως, επί 1.000.000 δημοσίων υπαλλήλων! Η ίδια κατάσταση ισχύει και στη Βουλή, όπου οι υπάλληλοι στέκονται σαν γεράκια πάνω από τα γραφεία, ώστε να αρπάξουν τη θέση μπροστά στον υπολογιστή μόλις σηκωθεί ο προκαθήμενος για να πάει για τις ανάγκες του, ώστε να παίξουν και εκείνοι στο Φέησμπουκ!

Το μαχαίρι πρέπει να μπει πολύ βαθύτερα για να νιώσει ο Έλληνας ότι δεν τον κοροϊδεύουν. Ο εξορθολογισμός του Κράτους πρέπει να είναι πραγματικός και σε πολύ μεγαλύτερο βάθος, και όχι προφασιστικός για να διατηρήσει τον πελατειακό χαρακτήρα του!
Οι μισθοδοσίες των αργόμισθων και λαθροσυνταξιούχων πληρώνονται από τις έκτακτες εισφορές, το χαράτσι της ΔΕΗ, τα έκτακτα τέλη κυκλοφορίας, τα έκτακτα-μόνιμα μέτρα ενάντια στην ιδιωτική ιδιοκτησία, τους φόρους κατανάλωσης στο ύψος του 51% στην κινητή τηλεφωνία, και του 67% στη βενζίνη και τα τσιγάρα, και όλους εκείνους τους φόρους και τα τέλη αλληλεγγύης που ξεπερνούν την πιο νοσηρή σουρεαλιστική Σοβιετική φαντασία. Την ίδια στιγμή η εκκλησιαστική περιουσία παραμένει ανέγγιχτη. Αυτό είναι κανιβαλλισμός της μεσαίας τάξης!

Αιδώς Αργείοι !

Η κοινωνική αδικία κατάφωρη έχει πλέον πνίξει κάθε υγιή δύναμη στην αγορά. Τα επικείμενα λουκέτα θα ακουστούν σε ρυθμούς πολυβόλου πριν το τέλος του χρόνου.

Οι φοροδιαφεύγοντες παραμένουν άπιαστοι, και από τους διαπομπευθέντες “ιατρούς του Κολωνακίου” που “δήθεν” υπέστησαν τις κυρώσεις της φοροδιαφυγής, κανείς δεν μας λέει πόσα από τα πρόστιμα έχουν εισπραχθεί. Ούτε περιμένω να μας πουν βέβαια. Οι λογαριασμοί υποτίθεται ότι πλέον είναι προσβάσιμοι, αλλά κανείς δεν τους κοιτάζει. Αντί αυτού χτίζεται ένα καινούριο “Point System” φορολογικού ρίσκου, όταν τα ποσά του μαύρου χρήματος είναι στους λογαριασμούς και περιμένουν!

Πυροτεχνήματα και αλαλαγές. Όσο για τους συντρόφους συμπολιτευόμενους απατεώνες και αντιπολιτευόμενους απατεώνες που έχουν ρημάξει τα δημόσια ταμεία, η Ομερτά έχει επιβάλλει την ασυλία τους και “δικαίωσή” τους στα μάτια των ομοίων τους, Συνταγματικά!

Όμως ο ελληνικός λαός έχει μάτια και βλέπει, και όταν πια δεν θα μπορεί να πάρει άλλη ανάσα από την αδικία και την φορολογική ασφυξία, θα εφαρμόσει το καθήκον που του επιβάλλει το ακροτελευταίο άρθρο του Συντάγματος…

Οι περισσότερες κοινωνικές αναταραχές στην Ιστορία -σε συντριπτική πλειοψηφία- ήταν προϊόν λαϊκής αντίδρασης σε άδικες φορολογικές επιδρομές. Εδώ δεν μιλάμε για την διασφάλιση της αυτοδιάθεσης της χώρας μας, αλλά για την διαιώνιση των παράνομων και σουρεαλιστικών προνομίων μιας διεφθαρμένης μειοψηφίας αχρείων, σε βάρος του ελληνικού λαού. Μιλάμε για κανιβαλλισμό. Ο κόσμος θα αρχίσει να βγαίνει στους δρόμους.

Έχει κανείς από τους πολιτικούς στομάχι για κάτι τέτοιο;

Αμφιβάλλω, όμως οι κινήσεις τους καταδεικνύουν ότι εκεί οδηγούν το κάρο.