Τις προάλλες διάβασα στο indymedia ένα κείμενο με τίτλο «Ανακοίνωση Μουσουλμανικής Κοινότητας» και το εξής περιεχόμενο:

Ads

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΘΕΩΡΗΣΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ…

«Ο κύριος Καμίνης δίνει ρεσιτάλ ρατσισμού και ξενοφοβίας αφού δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι σε αυτή την πόλη δεν ζουν πλέον μόνο όμοιοι του αλλά είμαστε και εμείς, οι οικονομικοί μετανάστες και μετανάστριες του Ισλάμ.
Θα έπρεπε λοιπόν να σεβαστεί τα δικά μας ήθη και έθιμα που τιμωρούν την ομοφυλοφιλία με θάνατο και η εκδήλωση της σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται αυστηρά στις πατρίδες μας.


Η απόφαση του να μας υποχρεώσει να γίνουμε μάρτυρες αυτού του αμαρτωλού, βλάσφημου θεάματος είναι φασιστική, ισλαμοφοβική και δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στο Ισλάμ και την μουσουλμανική μειονότητα.

Ads

Καλούμε τον δήμαρχο Καμίνη να σταματήσει αυτό το ρατσιστικό αίσχος. Εάν κρίνει ότι αυτό θα περιόριζε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, υπάρχει και η άλλη λύση. Να τους αφήσει να παρελάσουν ώστε να ασκήσουν το δικαίωμα τους και μετά να αφήσει και εμάς να τους σκοτώσουμε, σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα μας.
Οποιαδήποτε άλλη πράξη του θα δείξει το έλλειμμα σεβασμού που έχει για τους μετανάστες».

Διαβάζοντας τα σχόλια, είδα ανακουφισμένος ότι σχεδόν κανείς δε συμμερίστηκε την άποψη αυτού που ανάρτησε την είδηση και τη χαρακτήρισε σημαντική. Σχεδόν όλοι το θεώρησαν μια κακόγουστη φάρσα. Μάλιστα, στην αρχική δημοσίευση (δεν δίνω link γιατί αρνούμαι να τους δώσω επισκεψιμότητα – google it) η τάχα Μουσουλμανική Κοινότητα υπογράφει το κείμενο ως ΑΜΑΝ (οργάνωση Αντεξουσιαστών Μουσουλμάνων Αδερφών Νοσοκόμων), ενώ την ανάρτηση είχε κάνει κάποια Τρολυμπία. Εκτός όλων αυτών, και επειδή το κείμενο αναδημοσιεύτηκε σε πολλά φασιστο-εθνικιστικά ή απλά διψασμένα για κλικς sites, η πραγματική Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας έβγαλε ανακοίνωση-διάψευση του κειμένου! Μετά από όλα τα παραπάνω, θεώρησα προφανές πως κανείς νοήμων άνθρωπος δεν πρόκειται να πάρει στα σοβαρά την ανακοίνωση κι έτσι αποφάσισα κι εγώ να μην ασχοληθώ.

Χτες όμως, έπεσα πάνω σε ένα κείμενο του Άδωνι Γεωργιάδη στο aixmi.gr. Το κείμενο τιτλοφορείται “Τρικυμία εν… Καμίνη”, αλλά το περιεχόμενό του αποδεικνύει πως η τρικυμία βρίσκεται στο κρανίο του γραφικού τηλεβιβλιοπώλη -και μάλιστα έχει πιάσει πολλά μποφόρ! Στο κείμενο αυτό, ο Άδωνις επιτίθεται στον κ. Καμίνη με αφορμή το θέμα της μη μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας από τον 9,84 κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας

Στο ιστολόγιο του, ο blogger και συγγραφέας Νίκος Σαραντάκος γράφει επ’ αυτού: Πρέπει βέβαια να είσαι πολύ αφελής για να πιστέψεις ότι είναι ειλικρινής μια προκήρυξη που γράφει «Να τους αφήσει να παρελάσουν ώστε να ασκήσουν το δικαίωμα τους και μετά να αφήσει και εμάς να τους σκοτώσουμε, σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα μας»· ή πολύ αφελής ή απατεώνας και υποκριτής, να υποκρίνεσαι δηλαδή ότι το πιστεύεις, επειδή συμφέρει το κήρυγμα μίσους που θέλεις να πλασάρεις.

Αν ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι αφελής ή απατεώνας και υποκριτής, δεν το ξέρω. Πάντως, κι αυτός έσπευσε να χάψει το παραχαραγμένο σατιρικό κείμενο και να το θεωρήσει αληθινό, και μάλιστα έγραψε σε άρθρο του στο aixmi.gr (διατηρώ την ορθογραφία και τη στίξη του πρωτοτύπου):

Μιας και όμως πιστεύουν τόσο στην πολυπολιτισμικότητα, να δω πώς θα ξεμπλέξουν τώρα με το gay parade και τους Μουσουλμάνους. Για όσους δεν το ξέρουν, κάποιες οργανώσεις Μουσουλμάνων των Αθηνών, έβγαλαν «φετφά» εναντίον της gay parade και του γεγονότος ότι τέθηκε φέτος υπό την αιγίδα του Δήμου και απειλούν με εκτεταμένα επεισόδια, αν δεν ανακαλέσει ο Δήμος την απόφασή του, διότι λένε το Ισλάμ απαγορεύει την Ομοφυλοφιλία!!!! Να δω τι θα πει τώρα ο κ Βαλλιανάτος, εάν ο κ. Καμίνης άρει την αιγίδα του Δήμου λόγω της «φετφά» των Μουσουλμάνων….τα αγαθά του πολυπολιτισμού ξεκίνησαν…

Ας μην σταθούμε στον φετφά που τον έκανε θηλυκό ο Άδωνης, ούτε στις ανορθογραφίες του υπόλοιπου κειμένου (άμα τη αναλήψη!), ας μείνουμε στο ψέμα που τόσο πρόθυμα διαδίδει ο ακροδεξιός Πινόκιο. Εσείς τι λέτε; Είδε το σατιρικό κείμενο και το πίστεψε ή υποκρίνεται; Αφελής ή υποκριτής;

Πάντως, είτε από αφέλεια είτε από υποκρισία, ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος…

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο www.salata.tv