Λίγο έως πολύ, όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση που περνάει ο τόπος μας. Ο ωχαδερφισμός, το ζω σήμερα θα δω για το αύριο, οι πολιτικοί που ψηφίζουμε μόνο για να μας κάνουν τα χατίρια, οι σπατάλες και το κλέψιμο έφεραν πλέον την πατρίδα μας σε κατάσταση «συνεχούς υποχώρησης». Κινδυνεύουμε να εκλείψουμε όχι μόνο οικονομικά αλλά και σαν Έθνος. Πριν πολλά χρόνια το να είσαι Έλληνας θύμιζε στον ξένο, Χατζηδακη

Ads

Του Μιλτιάδη Χαραλάμπους για το https://www.market-talk.net/

Θεοδωράκη και αρχαίο θέατρο. Πριν από λίγα χρόνια του θύμιζε το τζατζίκι και τον μουσακά και πριν από λίγο καιρό τον ξενύχτη και τον τζίτζικα του Αισώπου.

Τώρα;

ΤΩΡΑ ΒΑΛΤΕ ΤΕΡΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Η πατρίδα μας παράγει πλέον ελάχιστο πλούτο. Είμαστε όλοι χρεωμένοι. Πρέπει πάλι να παράγουμε πλούτο. Να δημιουργήσουμε χρήμα.

Ads

ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΓΕΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Κανένας δεν θέλει να κλείσουν οι ξένες εταιρείες στον τόπο μας που έφεραν συνάλλαγμα και απασχολούν προσωπικό αλλά να πάψουμε να βλέπουμε στο τραπέζι μας και γύρω μας, μόνο ξένα προϊόντα.

Να ξαναδουλέψει ο αγρότης την γη του και να μην πίνει το αγροτικό [ουισκι] με αραλικι. Έρχεται το 2013.

Να βγει πάλι στο βουνό ο κτηνοτρόφος και να μην έχει τον αλβανό για τσελιγκα.

Να ξανανοίξει ο μηχανουργός το μηχανουργείο του και να ξαναβγάλει καρφίτσες, βίδες και εξαρτήματα μηχανών.

Να πλενόμαστε με ελληνικό κρεμοσάπουνο και να σκουπιζόμαστε με ελληνικό χαρτί. Τίποτε πλέον δεν είναι ελληνικό.

Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας.

Σκεφτείτε μερικά απλά παραδείγματα αλλαγών και τις επιπτώσεις τους:

• Αντί για τυρί Guda, Millner κλπ ψωνίστε και Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί ή Κολιός. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.

• Αντί για Coca Cola και Pepsi Cola, αγοράστε και αναψυκτικά Lux kai Eψα.

• Αντί για Heineken και AMSTEL, αγοράστε και Kraft ή Βεργίνα ή προτιμήστε ελληνικά κρασιά.

• Αντί για μακαρόνια Barilla η Misko που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε και μακαρόνια Μέλισσα.

• Αντί για προσούτο, αγοράστε και ελληνικά αλλαντικά Yφαντής ή Creta Farm ή, ή.

• Αντί για σκληρό τυρί Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια Γκλίτσα, Όλυμπος και Αμφιλοχίας. Στο κάτω κάτω δεν είστε in αν αγοράζετε απομιμήσεις.

• Πάρτε μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Οι ιδιοκτήτριες δήλωσαν ότι δεν θα πουλήσουν ποτέ την βιομηχανία τους σε ξένους.

• Αντί για γάλα εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε και γάλα ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ, Όλυμπος, ΔΕΛΤΑ. Είναι πιο ακριβο αλλά σίγουρα θα φθηνύνει αν το προτιμάτε.

• Αντί για ουίσκυ, αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά.

• Αντί για σοκολάτες Νestle, αγοράστε και σοκολάτες ΙΟΝ.

• Αντί για ταξίδια εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο. Μην στέλνετε τα σχολιαροπαιδα σας σε ……..εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό. Ψωριάρηδες που στο χωριό σας πηγαίνατε στη ρεματιά για την ανάγκη σας.

• Αντί για Marlboro και Camel αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ. Ψάξτε μόνοι σας. Υπάρχουν πολλές ακόμα μάρκες

Δείτε τις επιπτώσεις τους:

1. Όταν αγοράζετε προϊόντα μονον ξένων εταιρειών, αποδυναμώνετε τις ελληνικές παραγωγές. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας. Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές σε τόσο δύσκολους καιρούς, βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας.

2 Όταν αγοράζετε μονό εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά, δίνετε ένα 50% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς.

Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε χίλιες οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 5οο.οοο ευρώ και θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά.

Ή πιο απλά, 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον. Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε, 1.000.000 ελληνικές οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100-150.000 συμπατριωτών μας.

Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.