Οι πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο εξόχως αποκαλυπτικές για την επιβαλλόμενη πολιτική της Γερμανίας και το μέλλον της Ευρώπης αναδεικνύουν συγχρόνως και την τεράστια ευθύνη της τρικομματικής συγκυβέρνησης της χώρας μας, η οποία δέχθηκε αδιαμαρτύρητα την ακραία και αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική, οδηγώντας την ελληνική κοινωνία στον όλεθρο.

Ads

Επιτέλους, είναι η κατάλληλη συγκυρία οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, με αφορμή και την ομολογία της τρόικας για την αποτυχημένη συνταγή των μνημονίων, να απαιτήσουν μια άλλη πολιτική με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, αποκρούοντας τη μονόπλευρη εξυπηρέτηση των δανειστών κι αυτών που επωφελούνται ανεμπόδιστα από την παραοικονομία.
 
Ο Ελληνικός λαός οφείλει να ξεπεράσει δισταγμούς κι αναστολές και να διεκδικήσει τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε την παρακμιακή πολιτική της κυβέρνησης. Αντίθετα, ασπαζόμαστε τις ελπίδες των πολιτών, που αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής και θέλουν να αγωνιστούν για την ανατροπή της. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την πεμπτουσία της πολιτικής για να γίνει πραγματικότητα στην Ελλάδα η αριστερή προοπτική, η δημοκρατική και πατριωτική διέξοδος από την κρίση.
 
Λαμπρό είναι το παράδειγμα της Κύπρου, όπου η πρόθεση και μόνο της πλειοψηφίας της βουλής να καταψηφίσει την ληστρική μνημονιακή πολιτική ανάγκασε αρχικά το Eurogroup να αναμορφώσει τις αποφάσεις του, ενώ η τελική καταψήφιση δεν οδήγησε σε χρεοκοπία, καταρρίπτοντας το ψευτοδίλημμα που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες: μνημόνιο ή χρεοκοπία. Η ανάγκη συσπείρωσης των δυο λαών για την ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι όσο ποτέ αναγκαία.