Με αυτό τον κυνικό τρόπο οι Financial Times (γερμανική έκδοση) ομολογούσαν ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι ο δικός μας άνθρωπος στην Αθήνα».

Ads

Η «έγκριτη» αυτή εφημερίδα απλά αποτελεί τον κατεξοχήν εκφραστή του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου που εδρεύει στο city του Λονδίνου.

Όσο λοιπόν κι αν προσπαθούν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι του δελτίου των «8», που σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την κατάσταση στη χώρα με δεδομένο ότι αυτοί ήξεραν και υποστήριζαν επί χρόνια πολιτικές που διευκόλυναν τη δήθεν κερδοφορία και ευνόησαν στη δημιουργία ενός παρασιτικού, ιδιωτικού, στην ουσία κυβερνητικού τομέα, να πείσουν ότι για την κρίση φταίνε οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα ο δημόσιος τομέας, η πραγματικότητα είναι πλέον αναντίρρητη.

Πρόσφατα ο Paul Krugman, διαπρεπής νομπελίστας οικονομολόγος, ομολόγησε ότι ένας από τους κύριους παράγοντες της σημερινής κρίσης είναι η διεύρυνση των ανισοτήτων.

Ads

Διεύρυνση των ανισοτήτων λοιπόν επιδιώκει ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του με τις σκανδαλώδεις πολιτικές ευνόησης των Τραπεζών, των επιχειρηματικών ομίλων που επιβουλεύονται την ενέργεια και ό,τι έχει δημιουργήσει η παραγωγική εργασία μέχρι σήμερα στην χώρα μας.

Ταυτόχρονα προχωρεί στη μείωση μισθών , συντάξεων και οδηγεί την ανεργία σε ύψη ρεκόρ. Ο… δικός τους λοιπόν άνθρωπος ακολουθεί τον τέταρτο δρόμο που είναι η εξυπηρέτηση με θρησκευτική ευλάβεια των επιδιώξεων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Άρα το πρόβλημα για τους «δικούς μας ανθρώπους» είναι η εντελώς αντίθετη πορεία: Υπεράσπιση κάθε τι κοινωνικού. Διατήρηση της αγοραστικής δύναμης. Αύξηση του κοινωνικού κράτους και κυρίως παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Οι δικοί μας άνθρωποι το Σεπτέμβρη και ιδιαίτερα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη πρέπει να προχωρήσουν με βάση τη λαϊκή ρήση «η πρέφα θέλει υπομονή και το σκαμπίλι τέχνη». Εξαντλήθηκε λοιπόν η υπομονή και ήρθε η ώρα για το σκαμπίλι που πρέπει να είναι ηχηρό στο «δικό τους άνθρωπο». Τον άνθρωπο των “Finashional Times” .