Σε έναν εκθεσιακό χώρο με γκράφιτι μετέτρεψαν το σωφρονιστικό κατάστημα Αυλώνας μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του σωφρονιστικού καταστήματος σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών. Πρόκειται για ένα προαιρετικό πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα «Ζωγραφική Τοίχου», που είχε ως στόχο να αναδείξει σε έργα τέχνης τους μέχρι πρότινος άχρωμους τοίχους στον προαύλιο χώρο των φυλακών.

Ads

Μία έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων γέμισε από υπέροχα σχέδια, γεμάτα χρώματα και φαντασία, από τους μαθητές- κρατούμενους των φυλακών. Ήταν μία ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, με το δικό τους τρόπο, και να δώσουν μία διαφορετική εμφάνιση στους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος.

Μία ιδέα του διευθυντή του Γυμνασίου και του Λυκείου κ. Πέτρου Δαμιανού, η οποία βρήκε έναν θερμό υποστηρικτή στο πρόσωπο του πρύτανη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Γιώργο Χαρβαλιά. Από κοινού, ανέλαβαν την διοργάνωση και το σχεδιασμό του προγράμματος, στο οποίο συνέβαλλαν ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης, ο γενικός γραμματέα Νέας Γενιάς, καθώς και 23 νέοι φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών. Υπεύθυνοι για την υλοποίηση τους προγράμματος ήταν η Αλίκη Γιωτοπούλου – Μαραγκοπούλου, πρόεδρος του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.