Με αφορμή τους εορτασμούς για την Ευρωπαϊκή Ημέρα και Νύχτα των Μουσείων, σήμερα 18 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα μουσεία της Ελλάδας είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εκδηλώσεις. Θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Τα μουσεία για την κοινωνική αρμονία».

Ads

Το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) διοργανώνει για όλο τον μήνα Μάιο ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Μεγάλη συναυλία θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 21.00, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, όπου η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μεικτή Χορωδία, υπό την μουσική διεύθυνση του μαέστρου και Προέδρου των Μουσικών Συνόλων Γιώργου Κατσαρού, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από ξένα μιούζικαλ, γνωστά αθηναϊκά τραγούδια καθώς επίσης και μελωδίες από γνωστές οπερέτες.

Σήμερα, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ. Στις 19:30 διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Μουσεία για την κοινωνική Αρμονία», ενώ θα ενώ γίνονται εκπτώσεις στις εκδόσεις και τα αντικείμενα.

Το Μουσείο Μπενάκη (κτίριο της Οδού Πειραιώς) θα έχει ειδικό ωράριο λειτουργίας από τις 19:00 έως τις 24:00 το βράδυ. Από τις 19:00 έως τις 21:00 θα είναι ανοιχτές για το κοινό οι εκθέσεις «Ενδύεσθαι» και «Η Πόλη» του Αρά Γκιουλέρ. Μουσική εκδήλωση διοργανώνεται στις 21:00 το βράδυ σε λάτιν ρυθμούς, ενώ υπάρχουν και εκπτώσεις στις εκδόσεις και τα αντικείμενα.

Ads

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο θα είναι ανοιχτό από τις 10:00 έως τις 23:00, διοργανώνει ξεναγήσεις, εγκαίνια της έκθεσης «Time Within us», στο πλαίσιο της Μπιενάλε Φωτογραφίας, θεατρική παράσταση και μουσικές εκδηλώσεις.

Αύριο, Τετάρτη, στις 19:30 το βράδυ το Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1) διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για την προσφορά του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.