Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το 3ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών, στις 25 και 26 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αμερικής μετά την ανάκληση της απόφασης του Δήμου Αθηνών για απαγόρευση της διεξαγωγής του.

Ads

Ο δήμος της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», «με αιφνιδιαστική και ατεκμηρίωτη απόφαση» προχώρησε χθες στην ανάκληση της άδειας που είχε εκδώσει για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

Τελικά η δημοτική αρχή Κακλαμάνη αποφάσισε να ανακαλέσει την απαγορευτική απόφαση. Σύμφωνα με την πρόεδρο της οργάνωσης, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά.

Η αρχική απαγόρευση προκάλεσε πάντως εύλογα ερωτήματα. «Η απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής Κακλαμάνη προξενεί σοβαρά ερωτήματα. Σε ποιες -ανώνυμες- πιέσεις ακραίων κύκλων ενέδωσε η δημοτική αρχή Κακλαμάνη; Αποτελεί η απαγόρευση διεξαγωγής πολυπολιτισμικών εκδηλώσεων συμφιλίωσης και συνύπαρξης τρόπο να λυθούν τα όποια πραγματικά προβλήματα στις γειτονιές της πόλης;» αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης.

Ads